Herec Leoš Noha, který pochází z Ústí nad Labem, se dřív dost potloukal a také se nebál v životě experimentovat. „Sever Čech si o to říká, tam to vlastně ani jinak nejde, pokud nemáte jasný směřování, což já v té době neměl,“ zavzpomínal Leoš. Nejvíc podle svých slov »jel« v pervitinu. „Ochutnal jsem vcelku od všeho, než jsem zjistil, že to zase tak úplně skvělý není a že bych chtěl od života něco jinýho,“ vysvětlil Noha.

Ničeho ale nelituje. „Nechci říct, že to, co bylo, odsuzuju, nebo že bych si od těch dob nic nedal. Ale pochopil jsem, že stát se profesionálním feťákem nebyla moje cesta,“ odtajnil Noha v Týdeníku Rozhlas. Jeho novou závislostí se tak stalo divadlo. Ústecké Činoherní studio a hlavně touha stát se hercem ho motivovaly, aby se drog už nikdy nedotkl.

Hercovy dvě děti se také staly důvodem, proč opustil pochybnou cestu návykových látek. Právě díky nim se pak rozhodl obcházet ústecké parky, hledat použité injekční stříkačky a likvidovat je, aby nemohly nikomu ublížit.

Jako herec se Leoš Noha proslavil až po čtyřicítce, hlavně rolí šišlajícího Ády v seriálu Okresní přebor. Vyučený mechanik elektronických zařízení nejprve pracoval od roku 1992 v Činoherním studiu v Ústí nad Labem jako osvětlovač. Postupně tu začal dostávat menší role, až se stal oficiálním členem hereckého souboru. Od roku 2005 je jeho domovskou scénou pražské Divadlo Na Zábradlí.

VIDEO: Noha z Okresního přeboru: Chlast a ženský jsou lepší než sport!

Video
Video se připravuje ...

Noha z Okresního přeboru: Chlast a ženský jsou lepší než sport! blesk tv

Fotogalerie
20 fotografií