Natáčení začalo 20. srpna a poslední klapka padla 11. prosince, za tu dobu se na kalendáři otočilo 16 listů. „Lukáš měl v každém z týdnů tři nabité natáčecí dny,“ odhalil Blesku dobře informovaný člen štábu. Přestože Prima honoráře herců úzkostlivě tají, dá se snadno spočítat, na kolik peněz si představitel kriminalisty Petra Kraje mohl přijít.

„Denní honoráře herců jeho třídy se pohybují od deseti do patnácti tisíc korun,“ prozradil Blesku člověk dobře obeznámený s poměry v seriálové branži. Takže i kdyby Vaculík pracoval za nejnižší sazbu, jeho výplata za 16 týdnů práce (= 48 natáčecích dnů) vyšplhala na krásných 480 000 Kč. A dost možná měl daleko víc!

Proto se není čemu divit, že Vaculík souhlasil i s odvážnými scénami, při kterých hned v prvním díle odhalil při sprchování nahý zadek v celé jeho »kráse«. Vaculík si nemůže vynachválit ani další pracovní podmínky.

„Scénář i způsob natáčení mě oslovil. Líbilo se mi, že se to celé točilo v reálu, že to není ateliér... Na natáčení mi bylo strašně dobře, vůbec toho nelituju, a naopak jsem rád, že mě to potkalo,“ říká herec. „Tenhle policista je jiný v tom, že má svůj osobní život. Všichni předešlí policajti, které jsem hrál, jen vyšetřovali a nebylo tam nic jinýho v tom ději,“ dodává Vaculík.

Fotogalerie
23 fotografií