Na loňský poslední týden v listopadu herec hned tak nezapomene. „Bylo to hodně složité natáčení, protože jsme museli ulici v Ústí nad Labem, která představovala pražské Vinohrady, předělat na místo po výbuchu. Bylo to pro všechny hodně depresivní. Nic příjemného... Ale to vlastně nebyla ani ta doba, ve které se děj odehrával,“ prozradil Blesku jeden z producentů filmu Stanislav Schneeweis.

Nejnáročnější to ovšem bylo právě pro Etzlera, který jako malíř a partner hlavní hrdinky, kterou hraje Vica Kerekes (35), při bombardování zahyne. Téměř celý den ležel na studené zemi.

„My jsme samozřejmě zajistili vše, aby na zemi neležel. Měl pod sebou věci, aby neprochladl, ale hold každý špás něco stojí a herci vědí, do čeho jdou, když přijmou takovou roli,“ řekl producent s tím, že ve filmu byla jedna scéna náročnější než druhá.

„Natáčelo se v exteriérech, a hlavně lezení po skalách bylo nesmírně náročné. A to nejen pro herce, ale i kaskadéry,“ dodal producent. Jeho slova potvrdil i sám Etzler, který se na roli poctivě připravoval.

„Já jsem nějaké cesty Josky Smitky, o kterém film je, lezl a musím říct, že i dnes jsou šíleně těžký,“ svěřil herec. Natáčení pro něho bylo fyzickou i psychickou přípravou na Tvoji tvář. Tam si také kvůli náročným proměnám sahá na dno svých sil.

Fotogalerie
57 fotografií