Dva týmy v čele s Dominikou a Pavlem budou mít dnes večer zase plné ruce práce. A nervy na pochodu. Pro skupinu slavných osobností s vytříbenými chutěmi ještě nikdy nevařili. Ten má rád to a ten zas tohle a vyjít vstříc všem, to bude panečku oříšek!

Felix Slováček v laciné restauraci nebyl, ani nepamatuje. „Naposledy asi někdy za totáče. Vybírám si restaurace s atmosférou,“ pochlubil se. I přesto si z ní jednou odnesl i něco navíc než jen hezký zážitek. „Jednou jsem měl z tatarského bifteku tasemnici. Ale nepoučil jsem se, tatarák si dám pokaždé rád. Na co ale nikdy nezapomenu, byl let ze Saigonu domů, který měl několik přestupů a hned první jídlo po vzlétnutí bylo špatné. Dostal jsem salmonelu a celou cestu domů jsem strávil na toaletě. Byl jsem rád, že jsem byl v byznysu, být v klasické třídě, spolucestující by mě asi zabili,“ vzpomíná na nepěkný zážitek z jídla saxofonista, kterého bychom u plotny hledali marně. 

To Patricie Solaříková si zase na mase pochutná ráda. Ačkoliv ryby jí moc nejedou. „Když už, dám si lososa, ale nedávno jsem měla v restauraci tak špatně připraveného lososa, že mi z toho pak nebylo vůbec dobře. A to jsem na něj čekala skoro dvě hodiny,“ vzpomíná herečka, která preferuje asijskou a italskou kuchyni.

Ač na to nevypadá, ráda zhřeší i moderátorka a modelka Hanka Mašlíková. „Jím šestkrát denně, možná paradoxně proto jsem tak štíhlá, jídlo si hlídám. Ale taky ujedu. Hlavně na langoších. Česnek, kečup, sýr, to je moje, i přesto, že pak dvě hodiny umírám,“ směje se.

Komu se soutěžící trefí do vkusu a koho nepotěší? Který z týmů zaperlí a pro koho bude dnešní večer fiaskem? Sledujte MasterChef Česko už dnes od 21:40 na Nově.

Fotogalerie
10 fotografií