Kromě tvrdého sportovního tréninku se soutěžící nevyhnuli ani hře na pravdu. Její výsledek ale všem vyrazil dech. Když věčně usměvavý Pepa dovyprávěl svůj životní příběh, krve by se v přítomných nedořezal.

„Nejvíc lituju, že jsme přišli o syna, kterého jsme si vymodlili. Manželka měla velké krvácení a musela jít v Kolíně na císaře. Tam bohužel nejsou vybavený na předčasně narozený miminka. Bylo to v šestadvacátém týdnu,“ vypráví Josef se sklopenou hlavou a jeho spolubojovníci ani nedutají.

„Museli ho převézt k Apolináři do Prahy. A tři dny potom, co se narodil, měl velké krvácení do mozku a umřel,“ pokračuje ve vyprávění bez svých obvyklých legrácek. „Nejhorší je dívat se, jak vám umírá dítě. Proto jsem radši samá srandička, protože to vypadá líp, než aby člověk koukal do země a byl ze všeho vyřízený. I když jsou to tři roky, tak to člověk má pořád v sobě,“ dodal Pepa s viditelně potlačovaným smutkem.

Dlouho ho trápily výčitky. „Člověka napadá spousta otázek, co mohl udělat jinak, ale to nejde... Byl jsem táta, i když jen tři dny... Držel mě za prst malinkou ručičkou, to bylo něco nádhernýho. Nechci to zapomenout, i když to bolí...“ dodává. Po Josefově vyznání jsou i Superchlapi naměkko.

Tragédie je s manželkou nerozdělila, naopak jsou si podle jeho slov blíž. Dokonce už 27 týdnů čekají další miminko! „Teď ale doufáme, že všechno dopadne dobře, že to bude jiný a konečně budeme rodina, jak má být,“ doufá Josef.

Všechny díly Superchlapů najdete: ZDE!

Vše o Superchlapech najdete: ZDE!

Fotogalerie
4 fotografie