Hrůza z tramvajové zastávky na třídě Milady Horákové (dříve třída Obránců míru), kde šílená vražedkyně zabila 10. července 1973 nákladním autem osm lidí, se natáčela v polské Wrocławi, česky Vratislavi. „Ulice dnes vypadá tak jinak, že se muselo točit v Polsku. Původní ulice se pak kompletně rekonstruovala v počítači, v postprodukčním studiu v pražských Holešovicích,“ prozradil Vojtěch Frič, producent filmu Já, Olga Hepnarová.

Zatímco útok šílené vražedkyně trval jen pár vteřin, filmařům natočení nejděsivější scény filmu zabralo celý den. Do Polska se totiž musel převézt nejen totožný nákladní automobil Praga RN, běžně označovaný jako Erena (zkratka RN přitom značila Rychlý Nákladní), ale také technika a dobové cedule včetně tramvajové zastávky. Dlouho očekávaný snímek Já, Olga Hepnarová bude mít premiéru už 24. března.

 O tom, jak děsivý masakr se na holešovické zastávce v roce 1973 udál, svědčí i výpověď jednoho z očitých svědků tragédie. „Sajtny byly celé od krve,“ zavzpomínal po letech z celé události dodnes otřesený muž.

Představitelka titulní role, polská herečka Michalina Olszańska (23) je vražedkyni nejen extrémně podobná, ale musela se stejně jako ona naučit řídit náklaďák. V několika záběrech nemohlo být totiž využito kaskadérky.

Fotogalerie
15 fotografií

Video
Video se připravuje ...

Film o poslední popravené ženě v ČSSR Já, Olga Hepnarová: Podívejte se na ukázky! Bontonfilm

OLGA HEPNAROVÁ – ČESKÁ VRAŽEDKYNĚ STOLETÍ