Nova Cinema odvysílala šest let starý film Bobule s dvacetiminutovým předstihem než konkurenční Prima, která však rozdíl velmi rychle dohnala. Seriál Vinaři si nenechalo ujít 1 197 000 diváků. Komediální film o víně sledovalo ale pouze 219 000 televizních nadšenců.

Přitom obě stanice lákaly své příznivce na stejný jihomoravský kraj, stejné kulisy, stejná místa natáčení, stejný producent Tomáš Vican a dokonce i na stejné herce.

Navíc, kdyby producent Tomáš Vican nenatočil Bobule, seriál o vinařství by nejspíš vůbec nevznikl. „Myšlenka přišla už někdy před devíti nebo deseti lety. Tehdy jsem si říkal, že by bylo krásný dostat pozitivní energii a atmosféru jižní Moravy na plátno nebo televizní obrazovky. Akorát, jak jsem poznal, to byla věc jasně daná na delší dobu. Vlastně jako úkrok stranou tehdy vznikly Bobule,“ svěřil se producent.

Ukázalo se ale, že hlavním tahounem večera byl Václav Postránecký, který ve Vinařích ztvárňuje malovinaře Pavlíčka. Jeho postava velkovinaře Michalici v Bobulích ten večer takový úspěch nesklidila.

Diváky  nepřesvědčily ani nahé a erotické scény půvabné Terezy Voříškové, které předvádí v Bobulích. Nahé tělo mladíka Buddyho v podání Jana Brožka, který ve druhém díle Vinařů předvedl striptýz, nejspíš zaujal více.