Ještě na začátku finále paní Jarmila nevěřila, že vyhraje, ale v hloubi duše v to doufala.

Jejím silným soupeřem byl Petr Jachnin se svými taštičkami. Dokonce si chtěl šplhnout u Libuše Šmuclerové. „Mám pro nejkrásnější porotkyni svou kuchařku s podpisem,“ vlichocoval se jí do přízně.

Ale neuspěl, vítězný šek si nakonec odnesla právě paní Jarmila, které pirohy pomáhala dělat kamarádka. Společně je dokonce zapíjely vodkou! „Vítězce to přeju. Recept bude mít úspěch a navíc prošel testem. Mým favoritem ale byla ovocná kůže,“ prozradila Blesku Libuše Šmuclerová.

Brečela štěstím

Když Jakubíkové oznámili, že vyhrála a její recept zaplní pulty obchodů, neubránila se slzám. „Peníze rozdělím rodině, zase tak moc to není. Nemáme práci a je nás pět sourozenců. Za zbytek poletíme k moři, jak jsme si vždycky přáli,“ svěřila se dojatá vítězka.

Do soutěže jí přihlásila dcera a paní Jarmila od začátku tušila, že ji čeká úspěch. „Jsem fatalistka a věřím v osud. Takže od doby, co mě dcera přihlásila, jsem četla horoskop. Bylo tam napsáno, že zaplním pulty zbožím, které není k dostání,“ řekla Blesku s tím, že si ještě věštila i z knížky. „Otevřela jsem ji na nějaké straně, ukázala prstem a tam bylo, že mě čeká obrovská párty.“

Mrtvý otec

Za výhrou stojí ještě jeden muž. „Myslím, že mi to tam nahoře připravil můj mrtvý otec. Držel mi palce, zemřel velmi mladý. Byla jsem mu něco v životě dlužná a teď jsem mu to vrátila,“ vysvětlila paní Jarmila Blesku.

Kulinářská show bude chybět nejen jí, ale i porotcům. „S Maurerem jsme si v soukromí skoro rande už dali. A domluveni jsme i s Michalem Rabinou, že se za ním zastavím,“ prozradila Blesku Šmuclerová.

Vítězný recept: Jarčiny třené pirohy

Vítězný recept - Jarčiny třené pirohy
Autor: Blesk – Martin Hurda

Suroviny:

2 kg brambor

1 vejce

Škrob z brambor

Hrubá mouka dle potřeby

Sůl

Náplň:

200 g tvarohu

1 žloutek

Pažitka

Sůl

Postup:

Brambory očistíme a postrouháme. Dáme do čisté utěrky a vodu z nich vytlačíme. Pomalu ji slijeme a usazený škrob přidáme do brambor. Osolíme, přidáme vejce, hrubou mouku a uděláme těsto. Na namočenou ruku položíme trochu těsta, na střed dáme náplň a pak zase těsto. Po krajích těsta stiskneme a oběma rukama vyformujeme piroh. Vhodíme do vroucí vody a vaříme cca 20 minut. Po uvaření přidáme opraženou cibulku nebo kysanou smetanu.

Fotogalerie
6 fotografií