Zatímco Hlas Československa příliš nezaujal, na televizní obrazovky se vrátí již zaběhlý formát SuperStar. A to v podobě třetí řady. Předchozí dvě vyhráli Martin Chodúr a Lukáš Adamec. Chodúrovi úspěch v soutěži kariéru nastartoval, o Adamcovi příliš slyšet není. Tedy pokud zrovna nebourá v autě.

Farna: Bude to pro mě výzva

Nové pěvecké hvězdy nyní bude hledat i nová porota. Nebo minimálně obměněná. První jméno oznámili organizátoři již dříve - zpěvačka Ewa Farna, která má shodou okolností s posledním vítězem Adamcem společnou také jednu nepříjemnou bouračku.

"Úloha porotce v SuperStar je pro mě velkou premiérou a výzvou. Ráda zkouším nové věci a tahle role bude pro mne zcela nová," nechala se před časem slyšet Ewa Farna pro TV Nova.

"Těším se na emoce, na nové dobré hlasy a na nové zkušenosti. I když jsem já konkrétně z žádné podobné soutěže nevyšla, hrozně ráda pomohu či poradím nejen mým vrstevníkům. Na hudebním trhu je místa pro dobrou muziku až až," myslí si zpěvačka.

"Ewu Farnou jsme si vybrali proto, že patří mezi největší hudební idoly současnosti, a to napříč několika státy," dodal producent a režisér Majeský s tím, že Ewa je navíc v jeho očích zodpovědnou a kreativní umělkyní.

Habera: Snad najdeme aspoň jednoho

Druhým porotcem pak bude Pavol Habera. Opět. Slovenský zpěvák již dříve sehrál roli "kata", přísného porotce, který si servítky příliš nebere.

"On je pro mě Simon Cowel Česko-Slovenska a SuperStar by bez něj nebyla SuperStar. Nejznámější kat soutěže se vrací," zaradoval se Majeský. A připomněl v hodnoceních neúprosného Cowella, zakladatele celé SuperStar.  

Habera prý tentokrát nabídku dlouho zvažoval, ono objevovat stále nové a nové talenty není nic snadného. Nakonec však kývl. Přehnané iluze si však nedělá: "Pokud se nám podaří najít aspoň jednoho zpěváka, kterému splníme jeho sen o profesionální kariéře, budu z toho mít dobrý pocit," sdělil Habera iDnes.cz.

Na třetí SuperStar již proběhly castingy v Košicích, Banské Bystrici, Ostravě i Brně, v prosinci je pak ještě řada na dvou závěrečných - Bratislavě a Praze. Vysílat se bude na jaře 2013.

Fotogalerie
15 fotografií