„A na konec přijde pohádka,“ uvedla Nadino taneční vystoupení Lucie Bílá. „Ano, ale trochu pro dospělé,“ zapýřila se tanečnice. Na podiu skončila s odhalenými ňadry!

Naděžda je přední tanečnicí v oboru burlesque, umělkyní, kterou už znají ve Francii, Anglii, Švýcarsku, Slovinsku a třeba i v Itálii, kde vystupuje nyní. A čím se burlesque liší od striptýzu? Roztomilostí, retropříběhem, dokonalým tancem – a také tím, že jej nepředvádí žádné vyhublé modelky. „Tanečnice burlesque by měla být krev a mlíko, takže žadné diety, dámy.“

Chtěla být ekoložkou

Naděžda pochází z malé vesničky za Brnem. „V patnácti jsem si myslela, že dnes v mých letech budu ekoložka, zachraňovat tuleně a čistit kamínky od ropy na Aljašce,“ vzpomíná nezadaná kráska, která nyní zaujala v televizní show. „V Talentu jsem potkala spoustu zajímavých lidí. Je to zkušenost k nezaplacení,“ říká sympatická tanečnice. Na otázku, co bylo zatím v soutěži nejzábavnější, rozesmátě dodává: „Setkání s DJ Kolombem,“ vypráví o podivínovi, který vystoupil s diskokoulí na hlavě. Zpíval hit Já chci žít nonstop a Jaro Slávik na jeho adresu posměšně dodal: „Konečná má Michal David dobrou konkurenci.“

Krásná Naděžda je žena krev a mlíko. Porotě ukázala svá prsa
Autor: FTV Prima

Katarína Landlová

Začala zpívat a Jaro Slávikovi spadla brada. Katarína Landlová (28) ohromila zpěvem i příběhem jak z červené knihovny. „Bylo to o dvě třídy lepší než vystoupení posledních tří vítězů pěveckých talentových soutěží. Byl to až mystický zážitek,“ nešetřil po jejím vystoupení chválou Slávik.

Šla za láskou

Je milá, skromná a její hlasitý smích je nakažlivý. Od malička toužila po  kariéře zpěvačky, ale její otec zabránil tomu, aby šla na konzervatoř. Chtěl, aby se z  ní stala právnička nebo lékařka. „Po  jedné hádce jsem si v sedmnácti sbalila kufry a pět let jsme spolu nemluvili. Dnes už se vztahy uklidnily. Vím, že vše udělal v dobré víře.

Katarína se svým otcem několik let nemluvila
Autor: FTV Prima

Talent rozhodl!

A jak se Slovenka Katarína ocitla v Praze? „Přítel dostal práci v Praze a  já šla s  ním. Myslela jsem, že je to láska na celý život, vezmeme se, budeme mít děti… Má je, ale s  jinou ženou,“ komentuje to s úsměvem nezadaná zpěvačka. Když se jí Jaro Slávik zeptal, kde s tak úžasným hlasem celou dobu byla a proč jsme o ní dosud neslyšeli, neodpověděla. Teď to napravila.

„Nebyla jsem fanoušek talentových soutěží.“ Možná i proto, že v osmnácti zkoušela SuperStar a neprošla jediným kolem. „Asi jsem byla moc malá a hloupá,“ směje se. Rozhodnutí jít do Talentu dlouho před známými tajila. Nechtěla jsem to říkat, kdyby nevyšlo,“ přiznává.

Hodiny hrůzy

Když před porotou a diváky zazpívala, na nohou bylo celé divadlo. Jak to prožívala? „Trvalo třináct hodin, než se na mě dostala řada. Poslední čtyři hodiny před vystoupením jsem byla pod podiem, kde bylo asi 50 stupňů,“ popisuje zákulisí. Jakmile kráčela po  pódiu, nervozita a  strach se znásobil. „Jsem strašně ráda, že se to lidem líbilo, ale vím, že to umím daleko líp,“ dodává sebekriticky. Kdo ví, třeba v soutěži se objevivší věštec myslel právě na ni, když prohlásil, že Talent vyhraje blonďatá zpěvačka.