Ve středečním úvodním díle reality show vám bylo představeno deset českých farmářů, kteří hledají partnerku. Pokud se budete chtít s některým z nich seznámit, můžete farmáři napsat dopis. Ten pak pomocí jednoduchého formuláře odeslat a čekat, jestli vašeho vyvoleného zaujmete.

Patrik Čangel (35): Furt makám, proto jsem sám

Patrik Čangel
Autor: TV Prima

Žije v Novém Boru na Liberecku v oblasti s velkou sklářskou tradicí. Jeho rodina totiž provozuje sklářskou huť, na niž je Patrik právem hrdý. Rád by založil rodinu a měl alespoň dvě děti. Má za sebou nevydařený sedmiletý vztah a jeden kratší, který také nevyšel. Myslí si, že nejlépe je člověku doma, proto touží především po kvalitním zázemí.

"Sám si stavím už sedm let dům. Jsem obyčejnej kluk, pravdomluvnej a někdy až moc pracovitej, furt makám, proto jsem asi sám. Jsem sám tři roky a chvílema je mi smutno. Chci už taky děti."

Charakter: Veselý, hravý, pracovitý, umí se pořádně odvázat.
Zájmy: Divoké terénní projížďky lesem v nissanu. Četba bulvárního tisku, ale i Hospodářských novin. Zvířata – kromě hospodářského zvířectva má ještě psa a dvě kočky.
Ideální žena: Patrik očekává hlavně toleranci. Narodil se ve znamení Berana, takže ví, o čem mluví. Raději by se seznámil s nekuřačkou a abstinentkou.

Vlastimil Kadeřábek (48): Ženská musí žít mimo civilizaci

Vlastimil Kadeřábek
Autor: TV Prima

Skutečná osobnost, pro někoho možná podivín. Všeuměl, ekolog, skromný, hloubavý, poctivý a šikovný. Z rozvedeného manželství má dvě dospělé děti, které ho navštěvují. Nedostudovaný právník pracoval jako autoopravář, nyní se živí pasením koz a výrobou sýrů. Všechno vybudoval vlastníma rukama, pronajal si louku ve východní části Krkonošského národního parku, kde si postavil dva sruby.

"Sluneční panel je jediný zdroj proudu ve srubu. Po rozvodu jsem přišel o všechno. Založil jsem si kozí farmu a docela slušně mě to živí. Někdy mi je smutno. Ženská musí být taková, která bude žít mimo civilizaci v souladu s přírodou a se mnou."

Charakter: Poctivý, houževnatý, upřímný, zapálený, pracovitý, průkopnický, zručný, milovník přírody.
Zájmy: Vynálezy, alchymie, jaderná fyzika, ekologie, botanika, výroba skla, čtení Bible, vaření 
a příroda.
Ideální žena: Hledá nezkažený, ryzí charakter. Potenciální partnerka by měla mít smysl pro pořádek 
a kladný vztah k budování domova. Zejména mu chybí ale lidské teplo a spřízněná duše.

Jiří Sedlák (41): Žiju stále s maminkou

Jiří Sedlák
Autor: TV Prima

Je z Trní na Vysočině a farmářem je už podle jména. Svůj život spojil s venkovem a koňmi. Koně jsou smyslem jeho života, ale i silnými pomocníky, tahá s nimi dříví v lese, obdělává pole – vlastní 20 ha orné půdy. V jeho domácnosti zatím hospodaří maminka, která mu pere a vaří. Navštěvuje ho jedenáctiletá dcera z předchozího sedmiletého vztahu.

"Hlavně at' je ženská hodná a pracovitá, slušná a ne sprostá. Hádat se se ženskou je o ničem."

Charakter: Pohodář, dokud nehoří, nikam se nežene. Není přehnaně ambiciózní, má smysl pro romantiku a je věřící.
Zájmy: Koně, cestování, toulky přírodou.
Ideální žena: Kamarádka a parťačka do nepohody i pro hezké chvíle.

Václav Kroc (52): Na vzdělání mi u ženy nezáleží

Václav Kroc
Autor: TV Prima

Žije a hospodaří na statku, který patřil rodině téměř tři sta let. Jeho hospodářství představuje 24 ha pastvin na okraji vsi na Rokycansku. Bydlí o necelý kilometr dál v domě, který opravuje. Po rozpadu 13letého manželství je šestým rokem sám. Jezdí za ním jeho devatenáctiletá dcera Petra a sedmnáctiletý syn Vašek. Původně vyučený truhlář vystřídal řadu zaměstnání. Těžká každodenní práce mu přináší spíš pocit uspokojení než finanční jistoty. Kvůli srdci je v částečném invalidním důchodu.

"Hledám pohodářku, přirozeně inteligentní, na vzdělání nezáleží, aby měla ráda život na venkově. Tak do 45 let by měla být. Vadí mi notorická kuřačka, hysterie a žárlivost, hledám pohodářku. Věřím v lásku."

Charakter: Rozvážný, ctí tradice.
Zájmy: Je mu blízký buddhismus, protože nejdůležitější je pro něj tolerance.
Ideální žena: Tolerantní, skromná, vždyť „bohatství není všechno“. Praktická hospodyně a rovný člověk.

Břetislav Sucharda (51): Občas se objeví přítulkyně

Břetislav Sucharda
Autor: TV Prima

Domovem tohoto Brňáka je zámecký statek na Vysočině. Nevyšla mu už dvě manželství. Má tři děti, z nichž nejmladší je osmnáctiletá dcera. Právě jí koupil poníka, aniž tušil, že je to začátek chovu dvanácti koní, z nichž pět vycvičil pro handicapované děti. Vyučil se včelařem 
a ovocnářem a na zemědělské škole poté studoval také vinařství. Vysokoškolská studia ekonomie však nedokončil.

"Původně jsem zahradník, ale vystudoval jsem ekonomiku. Člověk opakuje stejné chyby, vybral jsem si vždycky vůdčí typ. Občas se objeví nějaká přítulkyně. Ze začátku je nadšená, pak přijde podzim a vidí více kriticky. Jsou mladší a já mám pupík. Pak to končí útěkem. Když chlap potká ženskou a zazvoní to, tak je to dobrý, ale když ne, tak se stím nedá nic dělat.""

Charakter: Laskavý i autoritativní, obětavý, umí být i sebekritický, pedagogický talent.                                                                                                                     Zájmy: Koně (po pěti dnech bez zvířat je nervózní), psychologie, divadlo, muzika, pomoc bližním, táboření a život v přírodě v duchu J. Foglara.
Ideální žena: Měla by mít podobné zájmy a styl života, spřízněná duše s jasnými morálními hodnotami.

Petr Bušák (36): Vážnou známost jsem měl jen týden

Petr Bušák
Autor: TV Prima

Žije v krásné krajině v okolí Jilemnice na Liberecku. Přes svůj věk zatím s nikým vážně nechodil. Hospodaří s rodinou na restituovaném statku. Se střídavými úspěchy pěstuje obilí, je sadař a chová dobytek, který je trvale ustájen. V létě rád navštěvuje vesnické tancovačky. Rád by se osamostatnil, připadá si už tak trochu jako mamánek, chtěl by najít své štěstí.

"Tady mě asi zahrabou někde na statku, jestli to půjde. V neděli se jde ráno do kostela, jsem katolík, ale partnerka bejt nemusí. Nejsem žádný Don Chuan, měl jsem jen příležitostné známosti. Vážnou jsem měl jen tejden. Možná je odrazuje moje nesmělost. Mám sice vyřídilku pěknou, ale když jsem v pohybu. Krása po čase odkvete. Chci charismatickou ženskou."

Charakter: Nesmělý, prostý, umí si udělat legaci sám ze sebe, citlivý pozorovatel, nepříliš zkušený ve věcech partnerství a lásky. Katolík.
Zájmy: Fotografování, amatérský film, pletení a prodej košíků, nedávná historie, tanec, jízda na kole, angličtina, počítačová grafika.
Ideální žena: Hodná katolička se vztahem k zemědělství a venkovu, která ocení nezkušeného partnera.

Tomáš Valenta (31): Žena s dítětem by mi vadila, chci vlastní

Tomáš Valenta
Autor: TV Prima

Žije na agroturistické farmě Vystrkov u Valašského Meziříčí. Stavební inženýr ženatý ještě nebyl, děti nemá. Prožil několik vážnějších vztahů, které ale nevydržely déle než půl roku. Teď je čtyři roky sám. Bydlí s ním matka. Tomáš má velké plány, rád by zřídil grilovací centrum a čtyřhvězdičkový penzion o šesti pokojích.

"Potřebuju být seznámen, nemám v sobě přirozenost, jsem prostě samotář. Samotnýmu je mi smutno. Není to jednoduchý. Netoužím po dlouhonohé blondýně. To je klišé. Musí to být žena s rozhledem. Také by mi vadila žena s dítětem. Chci mít vlastní rodinu."

Charakter: Dle vlastních slov extrovert milující samotu.
Zájmy: Cyklistika, poezie, koně, paintball, stavařina, četba odborné literatury.
Ideální žena: Pohledná bytost, skrývající pod půvabným zevnějškem další cenné kvality, s širším okruhem zájmů. Z charakterových vlastností oceňuje zejména spolehlivost.

Petr Hájek (46): Chci barokní ženu, žádnou anorektičku

Petr Hájek
Autor: TV Prima

Před dvěma lety se mu rozpadlo dlouholeté manželství, z něhož má dvacetiletého syna. Hospodaří na úpatí Novohradských hor v Pohorské Vsi. Peče domácí chleba, chová čtyřicet arabských koní a další netypická zvířata.

"No jasně chtěl bych rodinu a děti, se ženskýma se žít nedá, ale bez nich už vůbec ne. Vadí mi kuřačky a taky nepotřebuju žádnou anorektičku, protože barokní tvary s dobrým zápřahem se dají upracovat a klidně může i hysterčit. Nejsem hospodskej povaleč, radši jsem se zvířatama a když to bude vyhovovat i ženský, tak je krásný život"

Charakter: Pracovitý, šikovný, podnikavý, přemýšlivý originál.
Zájmy: Farmaření, má nadstandardní vztah ke stromům a zvířatům, psaní deníku a toulky přírodou.
Ideální žena: Měla by mít vážný zájem o přírodu a měla by být věrná. Jeho domácnost potřebuje šikovnou ženskou ruku.

Vladimír Trnka (48): Nechci přežívání, ale fajn vztah

Vladimír Trnka
Autor: TV Prima

Původně vyučený zámečník se stal farmářem z lásky ke zvířatům. Nedaleko Znojma chová koně, má i pár krav na mléko, provozuje agroturistiku. Je deset let rozvedený a má čtyři dospělé děti, které se už osamostatnily. Rodině se hodně věnoval a prožil naplněný život, hořkost z rozvodu necítí. I když působí spíš jako introvert, na farmu za ním jezdí hodně lidí, mezi nimi i přátelé z Holandska.

"Hledám partnerku se kterou by mi bylo fajn, aby to nebylo přežívání, ale slušný žití. Nemusí nutně umět s koni, ale abychom si mohli o čem povídat a navzájem se obohacovat."

Charakter: Introvert, který se po chvíli umí otevřít. Houževnatý, pilný, odhodlaný, hodný. Nechce lidem ubližovat, naopak touží bližním pomáhat.
Zájmy: Sport (nohejbal, kolo, brusle, tenis), kytara, koně, práce s dětmi, umění.
Ideální žena: Inteligentní bytost, která ví, co chce. Měla by mít podobné zájmy a vnitřní porozumění pro jeho způsob existence.

Miroslav Fikar (35): Léčím se s maniodepresivní psychózou

Miroslav Fikar
Autor: TV Prima

Vášnivě miluje včely, zasvětil jim život, je rozvedený a má dvě malé dcery. Rozvod považuje za svoji osobní chybu, s dcerkami má vřelý vztah a udržuje s nimi kontakt. Trpí maniodepresivní psychózou, kvůli níž byl propuštěn z armády. Bere léky a s nemocí, o níž otevřeně hovoří, prožívá lepší i horší období. Je v invalidním důchodu.

"Včelařil jsem od mala. Po škole to rozjel. Musíme si s ženou věřit, tolerovat se a když je průšvih pomoci si a nebejt úplně jiní. Jsou vejšky a pády a to ovlivňuje život, proto mám invalidní důchod. Trpím maniodepresivní psychózou."

Charakter: Vtipný, pilný, ale občas umí bodnout stejně jako jeho včely.
Zájmy: Včelařství, dříve aktivní sport, hospodářství.
Ideální žena: Spolehlivá, odolná fyzicky i psychicky, měla by mít ráda sex a mít blízko k přírodě 
a zvířatům.