Slavnostní nálada, večerní modely, rudý koberec na pódiu a majestátní kožené křeslo, trůn připravený pro krále Karla. Večer zahájil všemi očekávaný duet Zvonky štěstí, který s Karlem zazpívala porotkyně Dara Rolins. Víc než swingová úprava pozornost poutaly sexy šaty a štíhlá figura Dariny. Pak už všichni zaujali své pozice – Dara v porotě, Gott v křesle a soutěžící na pódiu.

Fotogalerie
33 fotografií


Novinkou hned na začátek bylo vystoupení Martina Chodúra, který vystoupil na rozdíl od přechodních dílů ne na chvostu soutěže ale jako první. Obvyklé šílenství ani porotou do nebe vynášení se tentokrát nekonalo. Martinovo vystoupení bylo dost statické… "Vadil mi tvůj salámový přístup," prohlásil na rozjezd Habera. Bendigovi, který následoval hned coby druhý, se nervozitou klepala kolena snad nejvíc. Karel Gott totiž seděl proklatě blízko a jeho uchu nic neuniklo. „Víš, právě to ‚Pojď‘ na holky zabírá nejvíc,“ předal Honzovi cennou radu lišák Gott. Ivana to z publika sledovala s úsměvem. Jistotu jí totiž dodávala malá Charlotta, která jí seděla na kolenou.

Pak to přišlo! První adept na titul Propadák večera – duet Mira Šmajdy a Dominiky Staré. „Vůbec vám to neladilo, děsně to tahalo za uši,“ přišla s hodnocením, nejmírnějším ze všech porotců, Marta Jandová. Hozený bumerang nesoucí katastrofu se bleskem vrátil s výkonem Denise Lacha a černožluté Včelky Máji. „Tahle píseň sem nepatří,“ překvapivě poznamenal Karel Gott. „Udělal jsi dobře, že jsi to nezpíval, ale recitoval,“ opáčil na Lachovu adresu Ondřej Hejma. To Habera se Denisem nemazal vůbec. „Ty v rámci SuperStar už v podstatě ležíš v rakvi. A teď sis vyříznul otvor na pravou ruku a teď sis buď zarazil poslední klín, nebo je začínáš postupně vytahovat. Je to na divácích," udeřil na něj Habera.

Dominika Stará kromě bezvadné interpretace písně Lásko má darovala Karlu Gottovi sbírku šamorínské poezie. Večer pokračoval duetem Moniky Bagárové a Denise Lacha Endless love, načež Slavík naoko mrzutě zahlásil, že mezi jeho písněmi by se několik pěkných duetů taky našlo. Ale to nejsilnější mělo teprve nastoupit.

Nejdřív se o pořádnou pecku postaral Miro Šmajda. Ten to hned u piána, při prvním setkáním s Gottem, pěkně rozčísnul flaškou vína, kterou Karlovi předal. Pak ovšem všechny v hale ohromil svým skvělým podáním písně C’est la vie. Fanynky, porota a snad i Mistr šli do kolen. Habera: „Toto byl nejlepší výkon dnešního večera.“ Dara: „Dokonalé.“

Monika Bagárová pak dorazila, co Miro před ní začal. Když nastoupila ke klavíru a zazpívala sloku z písně Už z hor zní zvon, zvlhly Gottovi oči a rozplakal se. Slzy nemohl skrýt, oči si musel osušit kapesníkem. Ostré Moničino vystoupení v přímém přenosu mělo sem tam nějakou chybičku, poslední sloku, jen tak s piánem, ale vystřihla však opět s přehledem.

O zlatou tečku večera se ve finále postarala dvojice Bendig-Chodúr. Jejich duet byl odměněn standing ovation a superlativním hodnocením všech zúčastněných, kteří byli napojeni na mikrofon.

Shrnuto, podtrženo. Slabší momenty, nervozita a respekt před Karlem Gottem s převahou zastínily momenty výše zmíněné. Příště nás čekají hity MTV. Co si pod tím představit? Ještě před tím však pondělní, nemilé vyřazování. Kdo soutěž opustí tentokrát?

Vše o SuperStar
Autor: Blesk.cz

Stahuj písně ze SuperStar!
Autor: Blesk.cz

Fotbal na Facebooku