V pražské O2 areně vystoupil v úterý večer britský zpěvák Tom Jones. V Česku hostoval po osmi letech teprve podruhé. Nyní přijel v rámci evropského turné, při kterém propaguje své poslední album 24 Hours.

Stahuj písně ze SuperStar!
Autor: Blesk.cz

Vše o SuperStar
Autor: Blesk.cz

Sluší jim to, že?
Autor: David Malík

Na koncertě zazněly i největší hity mužného pěvce, přezdívaného vzhledem k jeho sex-appealu "tygr z Walesu". Patří k nim Delilah, It's Not Unusual, Green Green Grass Of Home, What's New Pussycat? nebo She's a Lady, vesměs posluchačům známé z českých verzí.

Fotogalerie
5 fotografií

Britského zpěváka a nositele ceny Grammy v metropoli výjimečně nehlídali čeští bodyguardi, celé jeho turné k nové desce 24 Hours dělají na klíč Němci. Jako předskokana si Jones zvolil písničkářku Florence Rawlingsovou. Poté co odešla z pódia, Jones spustil Sugar Daddy, skladbu, kterou pro něj na poslední album napsal Bono z U2 a která sklidila nadšené kritiky. Na koncert Tygra z Walesu si pořídil lístky i Karel Gott (70).

„Takový zážitek si přece nemohu nechat ujít,“ řekl Blesku Gott. A nebyl sám, kdo se na Jonese těšil. Britskou star si nechtěl nechat ujít ani finalista Česko Slovenské SuperStar Martin Chodúr, jehož je hvězda moderního soulu s drsným hlasem Jones tím největším pěveckým idolem. „Jonese odmalička obdivuju. Je to můj vzor a na to, že mě k němu začali přirovnávat, jsem hodně pyšný. Strašně se na ten koncert těším,“ řekl Chodúr.


Devětašedesátiletý Jones začínal jako bubeník a později se dostal ke zpěvu. První album vydal v roce 1965 a od té doby prodal více než 100 milionů nosičů. Majitel drsného barytonu s širokým stylovým záběrem spolupracoval mimo jiné s Vanem Morrisonem, experimentoval s hip hopem, popem i rockem. Je považován za jednoho z kmotrů moderního soulu a ovlivnil nejednu současnou hvězdu. V roce 2006 získal titul rytíře.