Moderní lovkyně
Pohledná, úspěšná, sebevědomá…  není tedy žádný důvod, aby taková žena nesehnala do svého lože nějakého milce a taky není důvod, aby si ho odpírala. Předpoklad, že má dáma sex odmítat, i když ho chce, prostě jen proto, aby se neřeklo, že je lehká holka, vytočí spolehlivě nejen feministku.  No a pokud si už žena posloužila podle chuti, má pak předstírat, že je takřka panna?

Sterotypy se drží dlouho
… a to je hlavní důvod. Jestliže tisíce let bylo záhodno držet ženu pod zámkem a dívat se na ni jako na objekt, těch pár let od „sexuální“ revoluce jen z hlediska historie mrknutí. Ne, že by dřív nebyly ženy predátorky, klátící chlapíky po desítkách, ale rozhodně se tím nebylo záhodno se tím chlubit veřejně, nebo zasáhla rodina, církev, veřejné mínění.  Ctnost se cenila (a pánové se mohli odreagovat v bordelu.)

Tři a deset
Moudré knihy, rádci a poradci, randící koučky a všechny ty někdy poněkud podivné profese, které řeší „jak muži se loví“, radí ženám nepřiznávat víc, než deset partnerů za život, pravda je ovšem taková, že mít deset sexuálních partnerů až do smrti znamená, že máte při výběru mužů zatraceně jistou ruku a ještě navrch nerada experimentujete. Když vezmeme v úvahu, v kolika letech dnes vstupují ženy do stálých svazků, a také to, že sexuální život je poměrně potřebný pro normální fungování dospělého člověka, znamenalo by to minimálně poměrně dlouhý vztah s každým ze započítaných. No a co si budeme povídat, ne vždycky vystřelit znamená i trefit. Pokud by se dáma měla vejít do deseti, zmýlené si nemůže dovolit. A navíc, deset vážných vztahů, to už je skoro na pováženou, ale deset milenců? To zvládne i poměrně cudná dívka za prázdniny.

No a ta trojka – ta je to pro opravdu monogamní typy, které se v pohodě vejdou do deseti.

Po prvních padesáti už jsou všichni stejní…
říká jedna z hrdinek detektivky drsné školy a autor do téhle repliky možná nevědomky vtělil neméně drsnou pravdu. Zkušenosti připravují o iluze, na druhé straně, po prvních padesáti už máme o chlapech poměrně realistické představy, princ na bílém koni není očekáván a to je pro pány všech tvarů, barev i velikostí určitě dobrá zpráva.

Radši se neptat
A tohle je dobrá rada pro všechny, kterým počet sexuálních partnerů jejich vyvolených vrtá hlavou.  Neptejte se, a neužírejte se tím, že před vámi byli jiní, podstatné je, že vaše láska nemá žádného partnera souběžně s vámi.

A vy dámy, pokud se vás někdo zeptá, kolik že jich před ním bylo, nezaplétejte se do lží (někdy je velmi snadné zjistit, že  „na to nebyl sám“, ale zvolte diplomatickou odpověď.  „Přiměřeně“ by mohl být takový pěkný kompromis mezi upřímností a diplomacií.