Kdo Františku tentokrát na poli módy zaujal?
Autor: Archiv Blesku

Ina T. (32): Utrpení pro krásu

Jedna z prvních kvalitních blogerek na poli módy se v současnosti živí na marketingovém nosiči jménem instagram jako módní influencer. Snaží se podporovat české návrháře, udržitelnou módu a také neustále měnit svůj styl, aby okruh sledujících inspirovala a udržela jejich pozornost. Originální model z ručně malovaného, barvami ztvrdlého, a tudíž siluetu držícího plátna je od začínajícího návrháře Martina Kohouta.

P.S.

Ina se též nechala na adresu kompletu topu a sukně slyšet, že je těžký, řeže v pase a nesnadno se obléká s tím, že pro krásu a umění se musí trpět. Já si naopak troufám tvrdit, že základní prioritou návrháře je kvalita materiálu a luxus pohodlí s nadstavbou jedinečnosti a kreativity. Každopádně boty typu Martens, jež outfit dotahují, jsou dobře zvolené.

 

Kdo Františku tentokrát na poli módy zaujal?
Autor: Archiv Blesku

Tereza (21): Kreace za kačku

Studující pracovnice muzea preferuje street style, jenž někdy prolne elegantnějším outfitem. Z nedostatku financí nakupuje kromě prádla pouze v secondhandech, z nichž má spousty sak, jež obléká s džínami. Ze sekáče také pochází triko, nohavice na tělo, kšiltovka i kabelka za pouhých 6 Kč. Lano prý koupila v pracovních oděvech, tílko s potiskem je od kamarádky a celý outfit kromě tenisek Reebok přibližně vyšel na 200 Kč.

P.S.

Nic nového pod sluncem. Léta známá, lacině působící, leč v podstatě stylově čistá varianta po světě rebelujících blogerů a youtuberů, která na sex-appelu včetně neoholených nohou s chloupky (pokud snímek neklame) rozhodně nepřidá.

Kdo Františku tentokrát na poli módy zaujal?
Autor: Archiv Blesku

Haminguen (17): Kreace bez chyb

Studující Asiatka takto chodí běžně oblékaná. Žádná nadsázka na přehlídky zářijové edice pražského MBPFW. V outfitech prý s oblibou kombinuje dražší kousky s levnými, v secondhandech ukořistěnými. Dražšími kousky jsou podle Haminguen kabát z nové kolekce Karla Lagerfelda (13 000 Kč) či Dior kabelka (2 000 euro). Naopak čepice pochází z laciné konfekce Bershka a svetr s kalhotami stály pár desítek korun v sekáči.

Z tuzemských návrhářů se exotické slečně líbí Adam Kost, od nějž si hodlá koupit svetr.

P.S.

Haminguen těžko něco vytknout. Má dobré módní instinkty a dokázala dobře snoubit klasiku s extravagancí, což mnohdy nedokážou ani zralé ženy, které se o umění sloučit neslučitelné marně pokouší.

 

Kdo Františku tentokrát na poli módy zaujal?
Autor: Archiv Blesku

Adam Layer (16): Jednoduchost s puncem nudy

Mladičký student si dával maraton přehlídek na podzimním MBPFW každý den. A zatímco jindy měl mnohem výstřednější outfity, tentokrát byl mnohem civilnější, neboť jel přímo ze školy. Adam kromě obuvi především nakupuje na internetu, k velkým konfekčním obchodům a secondhandům příliš neinklinuje. A nedostatkem peněz na parádu ve svém jinošském věku, kdy si do skříně pořizuje dvě až tři věci týdně, netrpí. Důkazem budiž tenisky zn. Balenciaga (1 100 dolarů). Teplákové kalhoty Gosha Rubchinskiy (2 000 Kč), tričko Zara (200 Kč)

P.S.

Adam tvrdí, že v jednoduchosti tkví krása a s tím lze jen souhlasit. V jeho podání je ale ona jednoduchost maličko nudná a k diskuzi je i jemně transparentní tričko přes prosvítající kalhoty.

A co jinak a co dál?

Mohu opět konstatovat, že takových motýlků by mělo být v ulicích českých měst, nejen Prahy, víc. S nimi by byly chodníky barvitější. Přinejmenším by provokovaly k zamyšlení o funkci módy a její neverbální výpovědi o postavení, life stylu, estetickém vnímání člověka.

Všichni z dnešní čtveřice drží jednotu stylu, koncept, a to je podstatné. Nejvíc art je Ina a plný počet bodů zasluhuje Huminguen, která v pouhých sedmnácti letech dokonale vyvážila nadčasovost s alternativou.