Soudní řízení o opatrovnictví dětí po nedávno zesnulém zpěvákovi Michaelu Jacksonovi bylo odloženo na 20. července. Původně se mělo líčení konat už v pondělí 13. července.

Řízení bylo podle mluvčí soudu odloženo na žádost Jacksonovy matky Katherine a jeho bývalé manželky Debbie Rowe. Právník Katherine uvedl, že odložení řízení přinese zúčastněným stranám čas k dosažení společné dohody.

Rowe, která byla druhou manželkou zesnulé popové legendy, v soudních dokumentech zatím neuvedla, zda hodlá o opatrovnictví Jacksonových tří dětí usilovat. V rozhovoru s televizí NBC 4 ale před několika dny řekla, že chce do opatrovnictví dvě děti, které se během jejího manželství s Jacksonem narodily.

Dodala, že je ochotná podrobit se jakýmkoliv testům, včetně testů DNA, aby prokázala, že je skutečnou matkou jedenáctileté Paris a dvanáctiletého Prince Michaela I. Dalším Jacksonovým dítětem je sedmiletý Prince Michael II., který se narodil neznámé náhradní matce.

Zdravotní sestra, která se za Jacksona vdala v roce 1996 a rozvedla se s ním o tři roky později, se v minulosti vzdala rodičovských práv. Odvolací soud později zjistil, že se tak nestalo podle práva, a dvojice se proto v roce 2006 dohodla na mimosoudním vyrovnání. Jacksonova poslední vůle z roku 2002 podle NBC 4 výslovně zakazuje jakýkoliv nárok Debbie na děti a dědictví.