Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Lidé, jimž Alžběta II. (†96) nejvíc důvěřovala: Našla druhou dceru!

/
  • Všeobecně se soudilo, že královna nejlépe vycházela se sestrou Margaret (†71), ale není to pravda.
    19. září 2022 ● 05:00

    Všeobecně se soudilo, že královna nejlépe vycházela se sestrou Margaret (†71), ale není to pravda. V jejím životě byly jiné tři ženy, kterým nejvíce důvěřovala.

     

  • 1.

    SOPHIE Z WESSEXU (59)

    Její královská Výsost Sophie Helena, hraběnka z Wessexu, je považována za mocnou sílu stojící vedle královského trůnu. Nenápadnou, tichou, ale nesmírně vlivnou. Pro monarchii pracuje 300 dní v roce. A Alžběta ji měla ze všech přivdaných snach nejraději, říkala o ní, že je jako její druhá dcera. Směla dokonce oslovovat královnu »mami«! Sophie je ženou nejmladšího syna Edwarda (58), jenž se jako jediný ze čtyř potomků královny nikdy nemusel rozvést. S královnou byla Sophie pravidelně vídána nejen v soukromí, ale i při oficiálních příležitostech.

     

  • 2.

    PRINCEZNA ANNE (72)

    Se svou jedinou dcerou sdílela královna velkou lásku ke koním a rajtování. A byla jí vděčná za to, že nikdy neposkvrnila monarchii nějakým potupným skandálem (vyjma rozvodu). Odborníci na královskou rodinu se domnívají, že vladařka dávala dceři stále větší zodpovědnost, protože byla jediným člověkem z nejbližší rodiny, kterému mohla bezmezně věřit. „Co uměla Alžběta nejvíce ocenit – nikdy si na nic nestěžovala!“ vyzdvihl královský expert Phil Dampier. Však to byla také Anne, koho si přála mít Alžběta II. jako svůj doprovod na poslední cestě za Skotska do Londýna.

  • 3.

    ANGELA KELLYOVÁ (64)

    Angela Kellyová se stala osobní asistentkou a vrchní garderobiérkou královny v roce 2002. Vídaly se denně, a byť ji žena z nuzných poměrů stále oslovovala »Vaše Veličenstvo«, byla jednou z mála, kdo se královny směl dotýkat! Alžběta ji považovala za svou opravdovou přítelkyni. Probíraly spolu kromě módy i make-up, účes i šperky, obě měly jasnou představu o tom, jakou barvu oblečení a kam zvolit. A řešily vše, co se dělo v TV seriálech, mj. Koruně!

  • 4.

    Vysokej Paul (63)

    Z mužů požíval nejvíce královniny důvěry Vysokej Paul. Přezdívka jako u mafiána, ale Paul Whybrew znal všechna tajemství monarchie, královna mu dokonce vyprávěla i sprosté vtipy! „Byl jí nejvíce oddaným a loajálním služebníkem,“ píše britský tisk o osobním pážeti. Sloužil královně 44 let (od svých 19 let!) a za to mu nyní bylo přiděleno čestné místo u její rakve. Vysokého Paula můžete znát mj. z legendárního klipu, v němž královna odjížděla v doprovodu agenta 007 na zahájení londýnské olympiády 2012.

     

  • 5.

    Galerie

    Video
    Video se připravuje ...

    Neobvyklá královská jména Videohub

    Fotogalerie
    94 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 0

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Články odjinud
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy