Majitel společnosti Etoile Limousines Jean-Francois Musa (63) dodnes nedostal zpátky svůj vůz, ve kterém během vážné autonehody v Paříži 31. srpna 1997 vyhasl život princezny Diany, jejího přítele Dodiho Al-Fayeda (†42) a jejich řidiče Henriho Paula (†41). 

„Legálně je můj – ale nemám nejmenší tušení, kde to auto je,“ rozčiluje se Musa po letech pro britský list Mirror. „Vím jenom, že mi legálně patří, a pochopitelně ho chci zpátky. Už dávno mi mělo být vráceno,“ tvrdí Musa o svém vozidle Mercedes-Benz S280. V roce 2017 se měl vrak mercedesu nacházet na policejním pozemku pro zabavená auta ve městě Creteil. Od té doby jeho poloha není známa.

Vrak za miliony

Auto i 25 let po nehodě zadržují francouzské úřady. Podle expertů má přitom cenu až 10 milionů dolarů, tedy asi 245 milionů korun! Musa by ho rád vystavil v americkém muzeu na památku princezny Diany, královská rodina by ho ale preferovala v tichosti sešrotovat. 

Čtvrtstoletí po úmrtí slavné aristokratky se konspirační teorie o její smrti množí snad ještě víc než kdy dřív. Musa ale podobné názory nevyznává. „Nešlo o žádné spiknutí. Byla to běžná dopravní nehoda, jaká se může stát komukoli z nás. Je to velmi smutné,“ je přesvědčen. 

Video
Video se připravuje ...

50 věcí v životě princezny Diany, které nás fascinují dodnes. Profimedia

Fotogalerie
225 fotografií