„Vévoda a vévodkyně z Cambridge jsou potěšení, že se mohou podělit o nové fotografie své rodiny s Davidem Attenboroughem,“ stojí u fotek na Instagramu. „Fotografie byly pořízeny počátkem tohoto týdne v zahradách Kensingtonského paláce poté, co se Vévoda a Sir David zúčastnili venkovní projekce připravovaného celovečerního filmu Sira Davida ‚David Attenborough: Život na naší planetě‘."

„Se společnou vášní pro ochranu přírody se nadále navzájem podporují v misích při řešení některých z největších environmentálních výzev, kterým naše planeta čelí. To zahrnuje spolupráci na The Earthshot Prize - nejprestižnější světové ceně za životní prostředí v historii - další podrobnosti o ní budeme sdílet v příštích týdnech.“

Když se setkali, Sir David dal princi Georgovi zub od obrovského žraloka, jehož vědecký název je carcharocles megalodon (‚velký zub‘).

Sir David našel zub na rodinné dovolené na Maltě koncem šedesátých let, zasazený do měkkého žlutého vápence ostrova, který vznikl během miocénu před 23 miliony let. Předpokládá se, že Carcharocles narostl na délku 15 metrů, což je přibližně dvojnásobek délky žraloka bílého, největšího žraloka na světě.“

Malta: Vraťe zub žraloka!

Malta ale bude po Británii žádat vrácení zubu obřího prehistorického žraloka, který dostal darem George. Informoval o tom dnes deník Times of Malta. Podle maltského ministra kultury Josého Herrery by ale zub měl být vystaven tam, odkud pochází.

"Některé artefakty důležité pro maltské národní dědictví skončily v zahraničí a měly by se vrátit zpět," řekl Herrera. "

Fotogalerie
72 fotografií