S odchodem z královské rodiny a vzdání se povinností Meghan Markleová (39) a princ Harry (35) museli souhlasit s tím, že jakékoliv jejich pracovní závazky budou posouzeny úředníky paláce. Důvodem je případné zneužití jejich postavení a titulů pro marketingové účely. I kdyby ale úředníci s královnou Alžbětou II. (94) v čele se zněním smluv nesouhlasili, zjevně s tím nebudou moct něco udělat.

Před pár dny podepsali vévodové ze Sussexu spolupráci s Netflixem. Pro tuto streamovací službu budou tvořit naučné a inspirativní pořady pro děti a rodiny. Za produkci obsahu mají údajně získat 150 milionů dolarů, v přepočtu 3.3 miliardy korun. Některé zdroje hovoří o poněkud nižší částce 100 milionů dolarů, v českých korunách 2.2 miliardy.

Video: Jindřich Forejt o Harrym a Meghan: Není pro ně cesty zpět

Video
Video patří k placenému obsahu Blesku
Odemknout video

Jindřich Forejt o Harrym a Meghan: Není pro ně cesty zpět Petr Macek, Aleš Brunclík

Tak či tak se jedná o první velký pracovní závazek, díky němuž Meghan s Harrym budou moci splatit princi Charlesi (71) půjčené peníze na koupi nemovitosti v Montecitu v Kalifornii, a co hlavně, rekonstrukci jejich starého domu ve Frogmore, kterou zaplatili daňoví poplatníci a jíž se před odchodem z rodiny zavázali zpětně zaplatit ze svého.

Dodržení tohoto slibu je ostatně jeden z největších strachů královny Alžběty; rekonstrukce obydlí, v němž strávili pouhých pár měsíců, stála poplatníky 2,3 milionů liber (68 milionů korun) a strhla obrovskou vlnu nevole. Britové doufají, že vrácení peněz bude jedním z prvních kroků po obdržení milionového šeku.

VIDEO: Hryc promluvil o testech. Jak na tom herec je? A covid vzal Basikové lásku

Video
Video se připravuje ...

Hryc promluvil o testech. Jak na tom herec je? A covid vzal Basikové lásku Bára Horáková, Lukáš Červený

Fotogalerie
125 fotografií