Andrew se začátkem března zúčastnil dostihů v Cheltenham a je přesvědčen, že si koronavirus odnesl právě odtamtud. Na velkolepé události, trvající čtyři dny, se vystřídalo 60 tisíc lidí, u stovek účastníků se nákaza potvrdila a čísla stále rostou. Na dostihy ho přitom doprovázela princezna Anna (69) a její dcera Zara Tindallová (38). Ani jedna obavu z nákazy prozatím neadresovala.

Bývalý britský důstojník deníku Telegraph prozradil, že si na něj nemoc pořádně došlápla. „Cítím se strašně. Mám hrozný kašel a jsem otupělý. Spím dvakrát déle než obvykle.“ Doplnil, že ráno jsou symptomy mírnější a v průběhu dne gradují do nesnesitelnosti. Podle Telegraphu se na dostihy podívala i Camilla, u ní se však koronavirus nepotvrdil.

Dostihy se konaly v době, kdy celý svět začal proti novému typu koronaviru aktivně zbrojit. Spojené království hrozbu pandemie ještě do minulého týdne podceňovalo, nyní však přijalo přísnější opatření, která ovšem mnoho lidí stále nedodržuje, nemoc se tak nezadržitelně šíří dál a bere s sebou spoustu životů.

Princ Charles (71) byl prvním britským monarchou, který měl pozitivní výsledek na koronavirus. Z týdenní karantény na svém skotském statku odešel vyléčený a začátkem týdne promluvil ke svému lidu. Nabádal, aby byli všichni v bezpečí a nevzdávali se naděje, kterou teď potřebujeme víc než kdykoliv jindy.

Fotogalerie
57 fotografií