Harry a Meghan se chtěli osamostatnit, a tak se vzdali svých pozic předních členů královské rodiny, až došlo k tomu, co Britové vtipně nazývají megxit. Nyní je již navíc známo datum, kdy dvojice definitivně přestane se zbytkem rodiny spolupracovat. Konkrétně má jít o datum 1. dubna. Právě od té chvíle totiž v Buckinghamském paláci nebudou mít svoji kancelář. 

Vzhledem k situaci je víc než logické, že si panovnice nepřeje, aby své tituly využívali k zisku. „Protože vévoda a vévodkyně ze Sussexu odstoupili jako starší členové královské rodiny a nyní usilují o finanční nezávislost, bylo třeba v tomto kontextu přezkoumat použití slova Royal,“ uvedl zdroj britského Daily Mailu ohledně nově nastalé situace na britských ostrovech.

Ačkoliv si to asi vévoda s vévodkyní ze Sussexu, kteří loni v květnu přivítali na svět synka Archieho, malovali trochu jinak, Alžběta nyní dala jasně najevo, že se jí to nelíbí. „Finální diskuse ještě probíhají, královna ovšem stejně nemá na výběr. Původní plán Sussexů, že budou napůl nezávislí a napůl královští, nemohl nikdy fungovat,“ pokračuje zdroj blízký královské rodině.

„Jestliže neplní oficiální povinnosti a vyhledávají obchodní příležitosti, jednoduše jim nemůže být povoleno, aby se prodávali pod značkou Royal,“ dodal s tím, že slovo Royal bude muset pravděpodobně zmizet, a známá dvojice královských průšvihářů si tak bude muset zřejmě zaregistrovat novou obchodní značku.

Tu současnou přitom Meghan a Harry využívají už od loňského roku, a dokonce do ní již investovali i nějaký ten peníz, jelikož si před časem zřídili vlastní webové stránky. Skoro jako by to vše byl plán, jak nemuset plnit královské povinnosti, ale z Harryho slavného původu pořádně těžit. Tyto sny se ale teď rychle rozplývají.

VIDEO: Šokující rezignace prince Harryho očima experta Forejta: O ambicích Meghan a zklamání Alžběty

Video
Video patří k placenému obsahu Blesku
Odemknout video

Šokující rezignace prince Harryho očima experta Forejta: O ambicích Meghan a zklamání Alžběty Petr Macek, Lukáš Červený

Fotogalerie
97 fotografií