Když dva bratři se svými vyvolenými přicházeli na tradiční mši loni, nemohl to být idyličtější obrázek. Všichni čtyři zářili a úsměvy rozdávali na všechny strany. Rok se s rokem sešel a není dne, aby z Kensingtonského paláce neprosákly další náznaky, že to mezi královskými novomanželkami vře. Těhotná Meghan svými nekonvenčními přístupy pije krev nejen služebnictvu, ale otřásá také zajetými kolejemi tradic, kterými se v paláci řídí. Coby herečka s exotickým nádechem na sebe strhává pozornost, která se dosud obracela na Kate a její spořádanou rodinu se třemi dětmi.

Ty dvě dělají vše pro to, aby se, když nemusejí, nepotkaly. Ale jsou pochopitelně okamžiky, kam musí celá rodina. Jde o oficiální a tradiční akce, z nichž se může vykroutit maximálně Alžbětin manžel Phillip, který před časem oznámil, že se stahuje z veřejného života. Jednou z nich byla tradiční návštěva vánoční mše v Sandringhamu, v Norfolku, venkovském sídle královny.

Když se bratři s manželkami objevili u kostela, přihlížejícím spadla brada. Kate s Meghan se spolu smály na celé kolo, mávaly davům, štěbetaly spolu a žertovaly. Úsměvy nebraly konce, těhotná Meghan dokonce sestersky položila svou ruku na záda Kate, když za ní vcházela do kostela.

„Královna s princem Charlesem se jasně vyjádřili, že jejich sváry musí jít na Vánoce stranou,“ cituje The Sun zdroj z paláce. „Spor vévodkyní nesměl ohrozit poklidnou návštěvu kostela a strhnout na sebe pozornost,“ dodal zdroj. „Všechno muselo být idylické jako loni. Vzhledem k tomu, co všechno se za celý rok událo, to ovšem bylo divné a nepříjemné. Ale královna dala jasně najevo, že žádná jiná alternativa nepřichází v úvahu,“ uzavřel.

Jejich přátelské chování byl jako blesk z čistého nebe. Z obou královských párů vyzařovala jednota a harmonie. I když Kate s Meghan udělaly všechno pro to, aby každá byla svým způsobem nepřehlédnutelná. Kate červený kabát ve stylu 40. let z dílny Catherine Walker doplnila psaníčkem za téměř 25 tisíc korun, zatímco těhotná Meghan oblékla černý model od Victorie Beckham. Na nohou na rozdíl od Kate, která obula ke kabátu ladící lodičky, měla vysoké černé kozačky na jehlovém podpatku.

Veřejností sledovaná královská návštěva mše musela proběhnout v poklidu vzhledem k tomu, že následoval tradiční královnin projev, který celá rodina sledovala spolu s národem. „Pro rodinu to byl hektický rok. Dvě svatby, dvě nové děti a další je na cestě,“ řekla královna v projevu, při kterém byla obklopena fotkami z Charlesovy oslavy 70. narozenin, svatebních snímků Harryho, Williama i Eugenie, nechyběly ani fotky pravnoučat.

Fotogalerie
19 fotografií