Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Hrdinové na svatbě Meghan a Harryho: Izzy bez končetin, oběť teroru i neslyšící školák

/
  • Harry s Meghan pozvali na svou svatbu desítky hrdinů.
    21. května 2018 ● 09:14

    Politikům dali košem, zato pozvali neznámé hrdiny! Princ Harry a Meghan Markle se o svůj velký den rozhodli podělit i s řadou lidí, kteří sice nejsou tak známí, ale jsou pro své okolí obrovskou inspirací.

  • 1.

    Oběť teroru

    Amelia Thompson
    Autor: Reuters

    Mezi pozvanými byla i dvanáctiletá Amelia Thompson, která přežila loňský teroristický útok na popovém koncertě zpěvačky Ariany Grande v Manchesteru, kde atentátník loni v květnu zabil 22 lidí a 500 jich zranil.

    Dívenka zažila začátkem dubna obrovské překvapení, když jí matka oznámila, že jí telefonuje královský palác. Dívce, která se dosud potýká s psychickými následky prožitého otřesu, sdělili, že bude mezi 1200 lidmi pozvanými na svatbu.

  • 2.

    Dívka bez končetin

    Izzy Weall na svatbě Meghan a Harryho
    Autor: ČTK, EPA, Reuters

    Mezi svatebními hosty byla k nepřehlédnutí také dívka bez končetin. Jde o patnáctiletou Izzy Weall, kterou připravil o obě ruce i nohy zákeřný meningokok. Dívce z Derby bylo pouhých sedm let, když infekci prodělala. Se svým osudem se ale snaží statečně bojovat a před světem se neskrývá. Naopak o svém životě natáčí videa, která mají na Youtube tisíce odběratelů.

  • 3.

    Válečný veterán

    4981350:full:true:true

    Dalším z pozvaných byl válečný veterán Philip Gillespie, který přišel o nohu v bojích v Afghánistánu a nyní vybírá peníze na charitu. Jeho osud se prince Harryho pochopitelně velmi dotýká, sám byl totiž aktivním členem zahraniční mise. 

  • 4.

    Neslyšící chlapec

    Reuben Litherland
    Autor: Reuters

    Jedním z nejmladších hostů byl také čtrnáctiletý školák Reuben Litherland, který se narodil hluchý. I on se snaží inspirovat ostatní a o poledních přestávkách ve své škole vyučuje znakovou řeč.

  • 5.

    Další hrdinové

    Pamela Anomneze, 52 - pomocí umění pomáhá lidem s mentálním onemocněním

    Jorja Furze, 12 - školačka, která se narodila s jednou nohou, stala se ambasadorkou charity a šampionkou mezi tělesně postiženými

    Julie-Ann Coll, 35 - zakladatelka podpůrné skupiny pro rodiče, kteří přišli o dítě

    Tessa Hince and Hayley Ash, 32 - pořádají komunitní vánoční oběd pro opuštěné lidi

    Zoe Ardunell, 20 - jako dobrovolnice v charitě Valley Kids pomáhá znevýhodněným rodinám

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 2

jity: krásná holčina a takto ji magoři zničili život. Je to náhodou dopbrý nápad těmto lidem udělat radost a pozvat je za jejich statečnost s jakou vůli zvládají svoje postižení.

(21. 05. 2018 14:31)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy