Příjezdy

Svatba se odehraje na území hradu Windsor v anglickém Windsoru v hrabství Berkshire. Vybraní lidé z veřejnosti, kteří byli pozváni přímo do venkovních prostorů hradu, začnou přijíždět od 9.00 hodin (10 hodin SELČ; ke všem uvedeným časům nutno přičíst +1 hod - pozn. red.).

Ostatní hosté budou pod taktovkou koordinátora přijíždět mezi 9.30 a 11. hodinou. Měli by přijíždět ve dvou řadách tak, aby se mohli setkat u farmářského obchůdku Windsor Farm Shop.

Necelých pět kilometrů od místa konání bude pro hosty připravena bezpečnostní kontrola, která bude požadovat identifikaci osob. Po kontrole budou autobusem dovezeni na hrad, kde budou moct vstoupit do hradní věže Round Tower a také jižním vchodem přímo do kaple.

Všichni hosté mají v pokynech jasný zákaz pořizování kamerových záznamů ze svatby, stejně tak jako nošení objemných pytlů nebo tašek. Dále budou požádáni o odevzdání svých mobilů a dalších zařízení, kterými by mohli pořídit snímky. Hosté by také neměli nosit žádné medaile ani meče.   

V 11:20 přijedou členové britské královské rodiny do kaple, do které vstoupí vchodem Galilee Porch. Někteří přijedou státními vozy Royal Mews, včetně Bentley, Rolls-Royeces a Daimlers.

Příjezd ženicha a prince Harryho a jeho bratra a taktéž svědka prince Williama je naplánován na 11:45 hodin. Předpokládá se, že půjdou pěšky, a tak princ Harry dostane příležitost projít se kolem davů lidí v areálu. Také projde kolem 200 zástupců charit, s nimiž je Harry spojen. Ti by měli být rozmístěni  na spodních schodech kláštera.

Jako poslední host královské rodiny dorazí v 11:55 samotná britská královna Alžběta II.

Obřad

Nevěsta Meghan Markle by měla do kaple vstoupit přesně v 11:59, čímž by zahájila slavnostní ceremoniál začínající ve 12 hodin. Meghan přijede vozem se svou matkou Doriou.

Obřadem bude provázet děkan Windsoru, reverend David Conner, ale prince Harryho a Meghan Markle oficiálně oddá arcibiskup z Canterbury Justin Welby.  Svatební obřad skončí ve 13 hodin.

Hostina

Novomanželé by pak měli nasednout do kočáru a absolvovat krátkou projížďku kolem hradu tak, aby se mohli pozdravit s davy fanoušků. Bude je doprovázet šest koní.

Členové královské rodiny, stejně tak jako rodina Meghan Markle se pak sejdou na svatební oběd v St. George´s Hall na pozvání královny Ažběty II. Obědem tak začnou dvoudenní oslavy, přičemž odpolední párty se zúčastní všichni pozvaní. Pozvánku přitom získalo celkem 600 šťastlivců.

Od 19. hodiny začne večerní párty, na kterou je pozváno už jen 200 hostů. Tuto hostinu pořádá a tedy platí sám ženich princ Harry.

VIDEO: Budoucí nevěsta prince Harryho: "Nenechala jsem ho domluvit!"

Video
Video se připravuje ...

Budoucí nevěsta prince Harryho: "Nenechala jsem ho domluvit!" @TheBritishMonarchy

 

Fotogalerie
27 fotografií