Protokol, který musí britští monarchové dodržovat, proslul svou přísností. Přestože je řada zákazů odůvodněná, některé znějí až bizarně, jako třeba zákaz konzumace korýšů. Už teď před svatbou se nastávající prince Harryho musela vzdát svého instagramového účtu a focení oblíbených selfíček, neboť je královna neuznává.

Tento způsob fotografování považuje Alžběta II. za divný a znepokojující,“ prozradil v roce 2014 bývalý americký velvyslanec ve Velké Británii Matthew Barzun. Kromě selfíček si bývalá herečka bude také muset odvyknout rozdávat při setkání s fanoušky autogramy, neboť to je členům královské rodiny zapovězeno.

Přísný dresscode

I to, co bude Meghan nosit na sobě, bude podléhat přísným pravidlům. Na všechny oficiální události před šestou hodinou je klobouk povinností, na večer ho zase nahradí tiára (druh ženské korunky). Při cestách do zahraničí pak nesmí v kufru chybět černý outfit v případě, že by náhodou došlo k úmrtí v rozvětvené královské rodině. Rovnou také může vyhodit ze své kosmetické výbavy všechny barevné laky na nehty. Ženy z královské rodiny si totiž mohou drápky lakovat pouze tělovými barvami.

Občanská povinnost

Po svatbě získá Meghan britské občanství, to ale neznamená, že bude mít stejná práva jako ostatní obyvatelé Velké Británie. Přestože to není zakázáno zákonem, je považováno za nepřípustné, aby členové královské rodiny volili ve volbách. Právě vzdát se volebního práva bude pro známou aktivistku nejspíš to nejtěžší.

Seznam zákazů

✗ Nesmí fotit selfíčka.

✗ Žádné autogramy fanouškům.

✗ Nesmí nosit kožešiny.

✗ Nehty může lakovat jen tělovým lakem.

✗ Nesmí do postele dřív než královna.

✗ Hrníček musí držet jen ukazováčkem a palcem.¨

✗ Do místnosti musí vstupovat v pořadí.

✗ Nesmí si s Harrym na veřejnosti vyjadřovat náklonnost.

✗ Musí vždy cestovat s černým outfitem.

✗ Musí mít závaží v šatech, aby se jí nenadzvedly.

✗ Korýši jsou tabu.

Vše o svatbě prince Harryho a Meghan čtěte zde

Fotogalerie
11 fotografií

Video: Meghan Markle vs Kate Middleton: Jaký je mezi nimi rozdíl?

Video
Video se připravuje ...

Meghan Markle vs Kate Middleton: Jaký je mezi nimi rozdíl? HarpersBazaar