„Svatba se bude konat na jaře 2018. Bližší detaily týkající se data svatby budou oznámeny v pravý čas. Jeho královská Výsost a slečna Markle se dříve tento měsíc zasnoubili v Londýně. Pár bude žít v Nottingham Cottage v Kensigntonském paláci,“ uvedla britská královská rodina v oficiálním prohlášení zveřejněném na Twitteru.

Posléze své vyjádření připojili i vévoda z Cambridge s chotí Kate (35): „Jsme nesmírně nadšení kvůli Harrymu a Meghan. Bylo nádherné poznat Meghan a vidět, jak jsou ona a Harry spolu šťastní." Jelikož snoubenci tvoří pár již rok a půl, William i jeho žena měli již možnost Meghan dobře poznat. „Jsem nadšený," řekl stručně princ Charles (69), když byl na zasnoubení mladšího syna dotázán.

V pondělí odpoledne pak snoubenci poprvé oficiálně vystoupili na veřejnosti. Společně přišli do zahrady věnované památce Harryho maminky, princezny Diany (†36). Celou dobu se drželi za ruku a oba zářili úsměvy a vypadali velmi šťastně.

V Británii se první zvěsti o tom, že princ Harry požádal o ruku svou přítelkyni Meghan, objevily již v pátek, když televize BBC oznámila, že královská rodina chystá důležité prohlášení. Domněnky se nakonec potvrdily.

Zaměstnanci Buckinghamského a Kensingtonského paláce byli podle informací Daily Star svoláni na schůzku v pátek odpoledne, kde jim v přítomnosti královny Alžběty II. (91) bylo oznámeno, že se mladá dvojice zasnoubila a chystají se uspořádat „netradiční svatbu“.

Vzhledem k tomu, že Harry coby mladší bratr prince Williama není přímým následníkem trůnu, může si odklon od sešněrovaných pravidel spíše dovolit. Z toho má podle Mirroru velkou radost. Těší ho jistě i to, že babička mu dala ke svatbě požehnání i přesto, že jeho vyvolená už jednou vdaná byla.

„Jsou zasnoubeni, ale teď se snaží vyřešit nějaké záležitosti, jako třeba shánění domu v ústraní a tak podobně,“ uvedl zdroj z okolí členů britské monarchie. „Rozhodnutí, jak to oznámit, bude na nich, s čímž její královská Výsost souhlasí,“ dodal s tím, že bližší informace k termínu by mohly být zveřejněny možná už po Vánocích.

Pro Meghan to bude znamenat velkou změnu v jejím životě. Doposud se věnovala herectví, ovšem tuto kariéru teď bude muset opustit a plně se věnovat královským povinnostem. S těmi ji už prý ostatně začala seznamovat její budoucí švagrová, vévodkyně Kate.

Ženy prince Harryho: Které krásky ho okouzlily, než potkal Meghan?

VIDEO: Princ Harry a Meghan Markle poprvé oficiálně spolu na veřejnosti

Video
Video se připravuje ...

Princ Harry a Meghan Markle poprvé oficiálně spolu na veřejnosti youtube.com

Vše o princi Harrym a královské rodině čtěte ZDE

Fotogalerie
112 fotografií