Je tragickou ironií osudu, že slavné Dianiny snímky od Maria Testina (62) vznikly jen pár týdnů před její smrtí. To bylo necelý rok po rozvodu s Charlesem (68). Snad už měla útrapy za sebou a v rámci možností si užívala svobodu. Na fotografiích tak aspoň vypadá.

Ty zdobí magazín Vanity Fair z července 1997... A 31. srpna byla Diana mrtvá. Pro peruánského fotografa znamenaly snímky raketový vzestup kariéry: „Otevřela mi dveře, pak jsem začal fotit evropské královské rody,“ konstatoval Testino.

Ten britský nevyjímaje, oblíbili si ho totiž Dianini synové i exmanžel, a tak fotil zásnuby Williama s Kate či jejich dceru Charlotte těsně po křtinách. „Byl pro Charlese logickou volbou – nebýt toho načasování. Jeho láska ke Camille byla pro Dianu příčinou nesmírné trýzně,“ konstatuje zkušená sloupkařka Daily Mailu Sarah Vine.

„Že si k oslavě svého vztahu zvolili společný portrét pořízený nikým jiným než Mariem Testinem tak blízko k výročí Dianiny smrti, se jeví poněkud nerozumné.“

100 let Windsorů

Shodou okolností připadají Camilliny kulatiny na ještě kulatější výročí dynastie, do níž se přivdala. Rod Windsorů oficiálně vznikl 17. 7. 1917. Ne že by Alžbětin děd Jiří V. byl nějaký nováček na trůně – to jen přejmenoval rod Sachsen-Coburg-Gotha, jelikož byl německý původ králů za světové války trošku »vošajstlich«.

William vzal děti do Varšavy

Princ William (35) macešinu oslavu zřejmě vynechal, o víkendu dal přednost sportu: finále Wimbledonu a koňskému pólu. Navíc včera vyrazil do Polska, odkud se přesune do Německa. Podle deníku Daily Mail ho posílá ministerstvo zahraničí, aby se pokusil uhladit spory kvůli odchodu Británie z Evropské unie.

A doma nenechal své nejsilnější »zbraně« do boje o veřejné mínění: sličnou manželku Kate (35) a princátka George (v pátek mu budou čtyři) a Charlottu (2). Na programu návštěvy jsou setkání s různými politickými představiteli jakož i návštěva koncentračního tábora či muzea holokaustu.

Video
Video se připravuje ...

Svatba Diany a prince Charlese YouTube

Fotogalerie
58 fotografií