Princezna Mako je vnučkou císaře Akihita, momentálního vládce Japonska. Mako by byla čtvrtá v pořadí následnictví japonského trůnu, v konzervativním Japonsku ale, jakožto žena nemá nárok na převzetí panovnických povinností. Kvůli tvrdým zákonům ji teď navíc čeká vyloučení z císařské rodiny, hodlá si totiž vzít neurozeného muže.

Mako potkala svého vyvoleného před pěti lety v tokijské restauraci. Její přítel Kei Komuro pracuje v cestovním ruchu a vystudoval stejnou univerzitu jako Mako. Pár by se rád příští rok vzal, jenže to nebude mít tak jednoduché. Svatbu musí ještě schválit císařská rodina.

Pokud si Mako neurozeného muže vezme, přijde o všechny své tituly a už s ní nebude jednáno jako s členkou monarchovy rodiny. Mako se stane prostou občankou a její jméno bude změněno z „Její císařská výsost princezna Mako“ na obyčejné „paní Mako Komuro“.

Podívejte na svatbu prince Williama, který pojal za manželku rovněž »neurozenou« Kate Middleton. Z královské rodiny ani následovnictví trůnu kvůli tomu ale vyloučen nebyl.

Fotogalerie
12 fotografií