Prvorozený syn následníka britského trůnu Williama má narozeniny 22. července a do školy tak nastoupí již jako čtyřletý, což je v Británii běžné, poznamenala agentura DPA.

V rozporu s nedávnou tradicí ale rodiče nevybrali malému Georgeovi školu Wetherby ve čtvrti Notting Hill, kam chodil William i jeho bratr Harry. Ředitel školy, kterou děti navštěvují od čtyř do 13 let, se nechal slyšet, že záměrem je, aby si žáci vytvořili mnoho dobrých přátelství. Mít jediného „nejlepšího přítele“ je zakázáno, píšou britské deníky. 

Za školu, která sídlí v dobré čtvrti vyšší střední třídy plné bankéřů, bude rodina prince Williama platit přes půl milionu korun ročně jenom za školné. Kromě povinných předmětů nabízí škola také doplňkové kurzy divadla, baletu, hudby, jazyků, komunikace a další.

Dosud George navštěvoval školku ve východoanglickém Norfolku, která se řídí principem Montessori a nabízí alternativní vzdělávání.

V souvislosti s Williamovými povinnostmi následníka trůnu se ale mladá rodina před časem rozhodla přesídlit do Londýna. Do Kensingtonského paláce se chce přestěhovat v létě. Na konci dubna Kate s Williamem oslaví šesté výročí svatby a o pár dní později jejich dcera Charlotte už druhé narozeniny. 

Video
Video se připravuje ...

Focení královské rodiny s malým princem Georgem Youtube.com

Fotogalerie
91 fotografií