Královna Alžběta (90) se během svátků každoročně setkává se svou velkou rodinou na panství Sandringham v Norfolku a téměř pokaždé se při této příležitosti mohla pomazlit i se svými pravnoučátky, princátkem Georgem (3) a princezničkou Charlotte (1,5). Tentokrát má ovšem smůlu, jelikož vévoda z Cambridge s chotí i ratolestmi tradici poruší.

Místo toho potěší návštěvou rodinu vévodkyně Kate, Carole (61) a Michaela (67) Middletonovi, v jejich luxusním sídle za 4,7 milionu liber (cca 151,5 milionu korun) nedaleko Bucklebury v hrabství Berkshire. Připojit by se podle informací britského deníku Mail měli i Kateini sourozenci James (29) a Pippa (33), která se má příští rok za multimilionáře Jamese Matthewse (41).

Budoucí nevěsta, která se v minulosti několikrát zmiňovala o „kouzelných“ Vánocích, které s rodinou zažila, tak tyto svátky naposledy prožije coby svobodná žena. Klan Middletonů se pravděpodobně půjde podívat i do nedalekého kostela svatého Marka, kde se má slavná svatba v květnu konat.

Kate a William již jednou oficiální královské oslavy vynechali, konkrétně v roce 2012, kdy vévodkyně čekala George a trpěla akutní formou ranních nevolností (hyperemesis gravidarum). Ovšem na tradiční hon bažantů na 1. svátek vánoční už se k hlavě britské monarchie a princi Philipovi (95) připojili. Letos ovšem oželí i tuto kratochvíli. Asi je to zrovna moc nemrzí, ovšem možná litují, nemohou o Vánocích nějaký čas strávit také s tragicky zesnulou princeznou Dianou (†36), která svou snachu ani vnoučata nikdy nepoznala.

Sama královna prý jejich rozhodnutí respektuje a je srozuměná s tím, že má Kate ke své rodině velmi blízký vztah. Každopádně o radost z pravnoučátek Alžběta nepřijde, jelikož jich má dohromady pět a další je na cestě. Malé andílky George a Charlotte tak sice neuvidí, zato se na ni přijede podívat vnučka Zara Phillips (35), která právě čeká druhého potomka s manželem Mikem Tindallem (38). Alžběta se tak bude moci věnovat jejich prvorozené dcerce Mie (2).

Dále mají do Sandringhamu dorazit princ Harry (32), princ Charles (68) s chotí Camillou (69), princ Edward (52) manželkou Sophií (51) a dětmi, princ Andrew (56) s dcerkami Beatrice (28) a Eugenií (26) a královnina sestra princezna Anna (66) s manželem Timothym Laurencem (61). Očekáváni jsou i Anniny potomci se svými drahými polovičkami. Její Veličenstvo tak rozhodně samo nezůstane.

 

Fotogalerie
40 fotografií