Hans Adam II. je dodnes vévodou opavským a krnovským. Erb Krnova a erb Opavska je součástí lichtenštejnského státního znaku. „Čeká ho přijetí na radnici, prohlídka města z věže Hláska nebo návštěva muzea,“ přiblížil tiskový mluvčí města Roman Konečný iDNES.cz. Kníže se tedy vydá na procházku a na obhlídku města.

V kostele svatého Václava budou mít poddaní možnost spatřit svého knížete, který je zároveň nejbohatším monarchou Evropy. Hans Adam II. vlastní obrovskou uměleckou sbírku, jejíž část je vystavena ve Vaduzu a ve Vídni. V jeho sbírce se nachází kolem 140 děl, mezi kterými jsou takoví umělci jako Rubens nebo Rembrandt.

Kníže Hans Adam II., jeho tři sourozenci a jejich potomci vlastní 100 % banky LGT v hodnotě téměř 2 600 000 000 dolarů (65 000 000 000 korun). Ve fondech má investováno kolem 1 400 000 000 dolarů (33 000 000 000 korun). Díky vlastnictví této banky se zařazuje mezi nejbohatší monarchy světa.

Kníže dále vlastní nemovitosti ve Vídni, zemědělské a lesnické závody v Rakousku, vinný sklep ve Vaduzu nebo podíly v mnoha ekonomických subjektech po celém světě. O všechen majetek se mu stará Nadace knížete Lichtenštejna. Hodnota jeho celkového majetku se pohybuje kolem pěti miliard amerických dolarů (125 miliard korun). Tímto číslem strčí do kapsy i královnu Alžbětu II.

Fotogalerie
14 fotografií