Psal se červenec 1997, když princezna Diana navštívila dětskou onkologii v Londýně. Mezi nemocnými dětmi ji upoutala malá Hollie v modrých šatečkách s límečkem. Diana si k ní přisedla a vzala si ji na klín.

Holčička vážila víc, než Diana odhadovala, a tak princezna pronesla: „Proboha, ty snad vážíš tunu.“ Právě tato věta Hollie rozesmála a v tu chvíli fotograf stiskl spoušť. Ta fotka obletěla svět. Vznikla jen pár týdnů před Dianinou tragickou nehodou na konci srpna stejného roku. Fotka se dokonce dostala do publikace, která doprovázela pamětní 5librovou minci, která byla vyražena speciálně jako připomínka Dianiny smrti.

Hollie se z nemoci nakonec uzdravila. Když se rozhodovala, co bude dělat, Dianin odkaz ji inspiroval. Vybrala si obor péče o děti. Během studia se dokonce dostala i do praxe, takže se mohla starat sama o děti, jak si vždy přála.

V den svých 21. narozenin se však Hollie dověděla tu nejhorší zprávu: Rakovina je zpět. „Lékaři říkali, že šance, že se nemoc vrátí, je jedna ku milionu. Hollie se ptala: Tak proč zrovna já?“ vzpomíná na ten hrozný den její maminka.

Přestože její bratr již podstoupil testy, aby jí mohl darovat kostní dřeň, operaci nestihli. Hollie po chemoterapii a ozařování vážně onemocněla, až jí nakonec začaly selhávat orgány. Boj se zákeřnou nemocí prohrála.

Na její pohřeb, který byl avizován také na sociálních sítích, kam i neznámí lidé psali své kondolence, nakonec přišlo přes 300 lidí. Mezi slzami všichni cítili, že Hollie je nyní v nebi se svou ochránkyní…

Fotogalerie
5 fotografií