Ještě než Kate (32) s Willem (31) vyrazili před třemi týdny na cestu po Novém Zélandu a Austrálii, uveřejnili oficiální královský portrét s tehdy osmiměsíčním Georgem. Během pár hodin obletěl svět. Královským píáristům totiž bylo jasné, že jakmile Kate s Williamem a Georgem u protinožců vystoupí z letadla, fotek budou tisíce. Což se opravdu vyplnilo. Proto oficiální portrét vydali těsně před cestou, aby své poddané a všechny fanoušky dostatečně navnadili.

Královský pár byl na své cestě radostně vítán a oslavován miliony lidí. Davy, květiny, notýsky, dárky, po minutě přesně naplánovaný program, desítky oficiálních akcí, návštěv, focení, vítání, uctívání…. Byly to náročné tři týdny, které rodinka absolvovala. Zatímco Kate s Williamem své povinnosti hravě zvládali tak, jak si protokol žádal, malý George měl všechny vyznavače etikety a protokolárních pravidel dost na háku. Vytrpěl všechno, kam ho rodiče vzali, i všechny oblečky, do kterých ho maminka naparádila, aby s ní a tátou ladil. Většinou pořád ho měla v náruči buď Kate, nebo táta William, kteří ho poponášeli a ukazovali davům.

Malé princátko však úsměvy nehýřilo. George se spíš mračil, krabatil pusinku, popřípadě nevraživě zahlížel na všechny dámy, které se k němu ve snaze pomuchlat se s ním přiblížily. Úsměv na rtech vykouzlil jen v dětském koutku, když se mu do ruky dostala dřevěná hračka. No konečně zábava, jako by říkal.. Jinak byl zachmuřený jak londýnské nebe. Uvidíme, jestli z toho vyroste a my se dočkáme zářivého úsměvu, který snad podědil po obou svých rodičích.