Nová teorie se objevila poté, co byl bývalý odstřelovač SAS Danny Nightingale (38) obviněn z nelegálního držení zbraně a munice. Údajně se totiž své známé svěřil, že lady Diana byla obětí spiknutí jednotek SAS. Autonehoda už měla být jen zamaskováním stop.

Šéfové nevěří

Šéf Dianiných bodyguardů Dai Davies ovšem kroutí hlavou: „Nemohu uvěřit, že jakákoli neověřená informace může podrýt jednoznačný fakt, že šlo o tragickou autonehodu.“ A podobně jasno má i bývalý důstojník SAS Tim Collins: „Je to holý nesmysl!“

Opraví dějiny?

Scotland Yard se šokujícím obviněním zabývá, v tuto chvíli ověřuje pravdivost a důvěryhodnost výroku osočujícího SAS z atentátu. Bude se konat senzace? Opraví se po 16 letech dějiny? Zatím se musíme spokojit s verzí, že populární lady Diana zemřela po boku svého milence při autonehodě v pařížském podjezdu. Řidič tehdy nezvládl řízení při ujíždění před fotografy. Zahynul spolu se slavným párem.

Šoférova rodina: Věděli jsme to!

Rodina řidiče Henriho Paula vítá novou teorii s nadšením: „V srdcích jsme od začátku věděli, že náš syn byl zavražděn!“ nechala se slyšet šoférova matka Gisele (83). Stejný názor má otec princeznina milence Dodiho Al-Fayeda (†42), je přesvědčen, že se jednalo o atentát. Královský palác se k nové teorii nehodlá vyjadřovat.

Fotogalerie
9 fotografií