Na oficiálních narozeninách královny nemohla chybět ani vévodkyně z Cambridge. Těhotná Kate přijela kočárem spolu s princem Harrym a vévodkyní Camillou. Tisícům příznivců se ukázala naposledy před porodem. Následující měsíc bude jenom odpočívat.

Královna Alžběta II. slavila narozeniny s tradiční pompou. Místo po jejím boku ale zůstalo prázdné. Její manžel Philip se stále zotavuje z operace. Královnu tak doprovodil její bratranec - vévoda z Kentu princ Edward.

Pochodu na oslavu královniných narozeniny se zúčastnilo více jak tisíc vojáků, koní a muzikantů. Nechyběla ani ohromující letecká show. Mimo královskou rodinu se na show chodí podívat i většina vrcholných představitelů země a další známé osobnosti, proto bylo v publiku možné zahlédnout např. David Camerona, premiéra Spojeného království.

Oficiální narozeniny královny se konají obvykle na konci května či začátkem června. Datum se vybírá tak, aby ve zvolený den byla co největší pravděpodobnost příznivého počasí pro takovou slavnost. Královniny opravdové narozeniny jsou 21. dubna.

Fotogalerie
16 fotografií