Sourozenci Kate a Williama jsou pěkná kvítka. Sestra vévodkyně Pippa se uvedla hned na loňské královské svatbě. Na obřad přišla v těsných bílých šatech, v nichž obzvlášť vynikl její kulatý zadeček. Strhla tak na sebe veškerou pozornost, která měla patřit nevěstě.

A od té doby, co je díky svému pozadí slavnější než její sestra, vymetá veřejné akce a večírky. Dotěrní paparazzi jí spíš lichotí, než že by ji věčné fotografování, kamkoli se hne, obtěžovalo.

Princ Harry se sice v den D svého bratra držel a žádný průšvih nezpůsobil, jinak je ale médii propírán téměř denně. Jeho milenecké avantýry s různými modelkami a opilecké kousky, například skákání do bazénu v oblečení nebo olizování bradavky kamaráda, se pravidelně dostávají na titulní strany britských magazínů.

Známý je i jeho fašistický obleček. Před šesti lety se Harry s Williamem vypravili na maškarní večírek. Zatímco starší William šel převlečen za leoparda, jeho bratr dorazil v nacistické uniformě s páskou a hákovým křížem na paži. To vyvolalo velkou vlnu kritiky. Mezinárodní židovská organizace lidských práv dokonce královskému dvoru doporučila, aby jel princ Harry navštívit koncentrační tábor v polské Osvětimi, aby viděl, jaká zvěrstva nacisté za druhé světové války páchali.

O dva roky později Harry sloužil se svým vojenským plukem v Namibii a na jedné z párty si zkusil šňupat vodku, což se na budoucího důstojníka britské armády vůbec nesluší...

Krátce po královské svatbě se spekulovalo, zda se z Pippy a Harryho nestali milenci. Oba tuto informaci ale vždy popírali, prý jsou jen přátelé. Ani jeden z nich momentálně zadaný není.

Fotogalerie
15 fotografií

Příbuzné si nevyberete

Ani rodiče obou princů však nežili zrovna příkladný život budoucích panovníků. Otec Williama a Harryho, princ Charles, si vzal jejich budoucí matku – princeznu Dianu – v roce 1981. Brzy však jejich vztah dostával trhliny a již v prosinci 1992 oznámil tehdejší britský premiér John Major, že Charles a Diana žijí odděleně. Oficiálně byli rozvedeni v roce 1996 a o rok později se Diana zabila se svým milencem Dodim Al-Fayedem v autě, když v Paříži ujížděli bulvárním novinářům.

Velký skandál v historii královské rodiny způsobila Williamova teta Sarah Ferguson, známá jako Fergie. Bývalá manželka Charlesova bratra Andrewa zostudila rodinu, když kvůli svým obrovským dluhům prodávala kontakty na bývalého manžela a několikrát byla nařčena z prostituce.

Ani Kate si své příbuzné nevybrala. Její sestřenice Katrina Darling (21) je profesionální striptérkou a ve své show bývá většinou oblečena jako královna nebo na molu vystupuje v kostýmu prasete.

A strýc Kate – potetovaný Gary Goldsmith (46) – také nemá zrovna dobrou pověst. Britští reportéři ho odhalili, jak ve Španělsku kšeftuje s drogami. Údajně je také zapleten do organizované prostituce.