Dvakrát ovdovělá vévodkyně, která je vzdálenou příbuznou britské královny Alžběty a někdejšího britského premiéra Winstona Churchilla, chodila se státním úředníkem Díezem už tři roky. Pár, kterému svatbu dlouho nepřály vévodkyniny děti, se seznámil na jednom divadelním představení.

Aby své dědictví chtivé potomky uklidnila, rozdělila mezi ně v červenci většinu svého majetku. Tvoří ho mimo jiné paláce a honosná sídla po celém Španělsku, umělecká díla včetně obrazů od Goyi, Velázqueze a Rubense a rozsáhlé pozemky. Média její majetek odhadují na 600 milionů až 3,5 miliardy eur (14,5 až 85,5 miliardy korun).

Vévodkyně z Alby byla před třiceti lety kus ženské

1035499:gallery:true:true

Svatební oslavy se zúčastnilo jen několik desítek lidí, vesměs z úzkého kruhu rodiny a blízkých přátel. Pozváno bylo i všech šest nevěstiných dětí a jejich partnerů. Dvě se ale nezúčastnily. Jediná dcera Eugenie je v madridské nemocnici kvůli planým neštovicím a syn Jacobo se vydal na výlet mimo Španělsko. Údajně je nespokojený s podílem na majetku.

Vévodkyně, která už desetiletí plní stránky španělských společenských časopisů a jejíž občanské jméno je Cayetana Fitz-James Stuart, figuruje v Guinnessově knize rekordů jako držitelka největšího počtu šlechtických titulů na světě. Má jich 46, nehledě na 14 titulů španělského granda.

Fotogalerie
8 fotografií