Princ Harry už nechce stát ve stínu slavnějšího bratra. Zatímco William (29) v neděli se svojí ženou a nyní vévodkyní z Cambridge Kate (29) slaví stý den, který uplynul od jejich svatby, Harry se zviditelňuje po svém. „Je to jeho sen, podívat se jako vůbec první člen královské rodiny do vesmíru,“ cituje britský deník Sun Harryho blízkého přítele.

K tomu, aby se mu přání vyplnilo, musí Harry absolvovat speciální výcvikový kosmický program ve Spojených státech, během kterého by měl nalétat minimálně 1000 hodin v tryskovém letadle. Zatím má za sebou pouze školení jako pilot helikoptéry v rámci britského letectva.

„Harry již nastudoval mnoho materiálů o oceánologii a vzdušném prostoru. Už se nemůže dočkat, až nastoupí do tréninkového programu NASA,“ tvrdí nejmenovaný zdroj z královského paláce. Přestože je Harry číslem tři v nástupnictví na britský trůn, těžkým úkolům náročného výcvikového programu se nevyhne.

Během tréninku se tak bude muset například na několik hodin obléct do vesmírného obleku a vydržet v něm pod vodou. Mít na sobě takový oblek není žádná legrace. Váží totiž přes 100 kilogramů!