Poté, co se princezna Diana (†36) v roce 1993 zabila v autě, když ji pronásledovali novináři, převzala výchovu jejich dvou synů Williama (28) a Harryho (26) jejich babička – královna Alžběta II. (85). Ne vždy se však její vnuci chovali podle pravidel panovnického rodu a zejména mladší Harry přidělal babičce v období svého dospívání mnoho starostlivých vrásek.

Před šesti lety se Harry s Williamem vypravili na maškarní večírek. Zatímco starší William šel převlečen za leoparda, jeho bratr dorazil v nacistické uniformě s páskou a hákovým křížem na paži. To vyvolalo velkou vlnu kritiky. Mezinárodní židovská organizace lidských práv dokonce královskému dvoru doporučila, aby jel princ Harry navštívit koncentrační tábor v polské Osvětimi, aby viděl, jaká zvěrstva nacisté za druhé světové války páchali. O dva roky později Harry sloužil se svým vojenským plukem v Namibii a na jedné z party si zkusil šňupat vodku, což se na budoucího důstojníka britské armády vůbec nesluší.

Teta prostitutka

Ani rodiče obou princů však nežili zrovna příkladný život budoucích panovníků. Otec Williama a Harryho, princ Charles, si vzal jejich budoucí matku – princeznu Dianu – v roce 1981. Brzy však jejich vztah dostával trhliny a již v prosinci 1992 oznámil tehdejší britský premiér John Major, že Charles a Diana žijí odděleně. Oficiálně byli rozvedeni v roce 1996 a o rok později se Diana zabila se svým milencem Dodim Al-Fayedem v autě, když v Paříži ujížděli bulvárním novinářům.

Velký skandál v historii královské rodiny způsobila Williamova teta Sarah Ferguson, známá jako Fergie. Bývalá manželka Charlesova bratra Andrewa zostudila rodinu, když kvůli svým obrovským dluhům prodávala kontakty na bývalého manžela a několikrát byla nařčena z prostituce.

Strýc Kate prodává drogy, na svatbě bude

Ani Kate Middleton si své příbuzné nevybrala. Její sestřenice Katrina Darling (20) je profesionální striptérkou a ve své show bývá většinou oblečena jako královna nebo na molu vystupuje v kostýmu prasete. Na svatbu své sestřenice se tak Darling bude koukat pouze v televize.

Ani strýc Kate – potetovaný Gary Goldsmith (46) – nemá zrovna dobrou pověst. Britští reportéři ho odhalili, jak ve Španělsku kšeftuje s drogami. Údajně je také zapleten do organizované prostituce. Přes všechny strýcovy skandály za ním Kate Middleton stojí a na svatbu ho pozvala.

Fotogalerie
10 fotografií