Vztah prince Williama s britskou kráskou Kate Middleton pozorně sleduje téměř celý svět. Ještě víc se na ně zaměřila pozornost, když budoucí následovník trůnu požádal svou dlouholetou přítelkyni o ruku. Už letos 29. dubna si slavný pár ve Westminsterském opatství řekne svoje ano.

Už teď se však světoví módní experti předhánějí v tom, který z nich vytvoří pro princeznu pohádkové svatební šaty. Vybírání oblečení není událost jen pro samotnou Kate, ale i pro celou Británii. Všichni s napětím očekávají, v jaké róbě se nakonec Middleton vdá. Dokonce se na výběr návrhářů uzavírají sázky! Irský bookmaker Paddy Power vyhlásil kurz 1:3, že se Kate nakonec předvede v šatech od renomovaného londýnského guru Bruce Oldfielda.

Šaty jako Diana?

Ve hře je však i jméno Elizabeth Emanuel, která vytvořila svatební róbu pro princeznu Dianu (†36). I když od nevěsty ještě nikdo neslyšel ani slůvko, někteří si myslí, že když na ruce nosí prsten po Dianě, tak si nechá ušít šaty od stejné návrhářky, jako Williamova matka v roce 1981.

Šaty princezny byly z hedvábí v barvě slonovinové kosti s vlečkou dlouhou osm metrů. Jenže Kate prý má ráda jednodušší styl a na nařasené rukávy si nepotrpí. Řídí se heslem v jednoduchosti je krása, což bylo vidět i na jejich tmavě modrých zásnubních šatech.

Návrhářka však i na to myslela a přislíbila, že pro nevěstu by vytvořila něco modernějšího. Emanuel neoblékla na svatbu jenom Dianu, ale i herečku Elizabeth Taylor nebo českou rodačku, podnikatelku Ivanu Trump.

Při pohledu na seznam zákaznic, pro které Elizabeth ušila svatební šaty se nabízí otázka, zda budou šťastnou volbou. Ani jedna ze zmíněných dam se totiž nevdávala jenom jednou. Ivana Trump to zvládla dokonce už čtyřikrát.

Budoucí choť prince Williama by si tedy měla rozmyslet, jestli se touží před oltář postavit v šatech od téhle návrhářky. Nemusela by to totiž být její poslední svatba. A to je to poslední, co si celá Velká Británie nyní přeje.

Fotogalerie
1 fotografie