Našinec si na ankety popularity potrpí. Na vkusu a hlasu lidu je postaven i Český do počátku devadesátých let Zlatý slavík, jenž s krátkou porevoluční odmlkou trvá půl století. Na mnohé sice působí vyšeptale, zcela přežitě, ale jistá část veřejnosti na této fosilii natolik lpí, že se opět živě vysílá na TV Nova a na sedačky obýváků zase přibyl dav diváků.

Fotogalerie: ČESKÝ SLAVÍK 2017: CO JSTE V TELEVIZI …
161 fotografií

Vyhlášení vítězů v jednotlivých kategoriích se zase odehrává v Hudebním divadle Karlín. Gala večer moderuje herec a režisér Ondřej Sokol a kamera opět zabere, už vlastně zabírá, v prvních řadách stále stejné, léta v jejich sedadlech usazené osoby.

Několikanásobná slavice Lucie Bílá stvrzuje post hvězdy třídílným, přísně střeženým démantovým setem Rugiada od italské klenotnické firmy Gismondi, čítajícím téměř třicet miliónů a šest set hodin práce deseti špičkových šperkařů.

Tentokrát se ceremoniál obešel bez kontroverzí a stop xenofobie, neboť kapela Ortel, jež obsadila v kategorii hudebních skupin druhé místo, se na večer protestně nedostavila.

Bývalá bulvární hvězdička, manželka zkrachovalého podnikatele Josefa Kokty Ornella v rozhovoru pro Luxury Prague Life označila setrvalé, pro leckteré nepochopitelné úspěchy Lucie Vondráčkové ve slavičí anketě za plod rodiči opečovávané fanouškovské základny, nikoli zásluhu jedinečnosti, hlasu, talentu. To samozřejmě nemění nic na faktu, že tentokrát skončila Vondráčková třetí.

V sále a na after party se zajisté i tentokrát odehraje souboj vkusu s nevkusem. Mix společenských outfitů s volnočasovými. Velké róby půjdou proti minisukním a silným černým punčochám. Obleky se budou míjet s džínsy, triky, teniskami, koženými křiváky. I tohle je jistota. Odborníky udělovaným světovým cenám Grammy nesmírně vzdálená skutečnost.

Ale i tak jde o podívanou. Cirkus vykolíkovaný vox populi. Paráda je v šapitó nutná. Tak jak ji kdo letos dal? Oslnil, anebo selhal? Příchody na ceremoniál napoví. Známé dámy to dost dávají, víc než obvykle, zdá se. Anebo ne?

P.S.

Jednu z nejkrásnějších rób měla herečka Jitka Schneiderová, jež se ve finále večera v Hudebním divadle Karlín objevila. Ale to už je na další díl módní policie uvozujícím pondělí.

Hanka Zagorová
Autor: Martin Hykl, Marek Pátek, Pavel Machan

Hana Zagorová s doprovodem

KULTIVOVANÉ BALENÍ

Lichotivý, křivky postavy decentně vykreslující  princes střih k zemi spadajícího modelu. Skvěle zpracovaná linie ramen, stejně tak vsadka transparentního tylu v hlubokém výkroji přednice. Večerní kabelka a kožešinová štola tichý luxus pečetí. Gala na úspornou notu zasluhuje plný počet hvězd.

1

Božská Jitka Boho
Autor: Martin Hykl, Marek Pátek, Pavel Machan

Jitka Boho

PRVNÍ LIGA

V posledních ročnících Českého slavíka se dlouhé róby vyskytují a je jich rok od roku víc. Ale málokterá se od zavedených typů toalet liší, málokdy se styling vymyká. Hvězdě poslední řady soutěže Tvoje tvář má známý hlas se to podařilo. Materiál šatů hodných víly se sice zdá poněkud lacině syntetický, ale aranžmá outfitu, jej dotahujících doplňků je na jedničku.

1

Markéta Konvičková
Autor: Martin Hykl, Marek Pátek, Pavel Machan

Markéta Konvičková

DOBRÁ ALTERNATIVA

Dlouhou toaletu na rozdíl od řady jiných nezvolila, ale kreativní poloze gala dostála. Sportovní, lurexem poznamenaný kabátek s nárameníky a nakládanými kapsami, krátké rozvolněné šaty se zajímavými rukávy z materiálu zlatavého brokátu plus vysoké semišové kozačky působí zajímavě. I Markéta byla jiná a to se v showbyznysu počítá!

1

 

Katina Vágnerová
Autor: Martin Hykl, Marek Pátek, Pavel Machan

Katina Vágnerová

PRUŠVIH ZA 99 TISÍC

Vzorem poznamenaná, navíc výšivkou kamínků zdánlivě vyšperkovaná hedvábná róba s šálem a kabelkou v rámu ze stejného materiálu evokuje představu bálů okresních měst. Na vyhlašování cen hudební ankety Český slavík je nepatřičná. K polemice jsou i zralá ňadra ve výstřihu, též nalíčené oči. Zde fascinuje pouze fakt, že manžel Karel Vágner vysolil za tento model Blance Matragi téměř sto tisíc!

3-

Lucka Vondráčková
Autor: Martin Hykl, Marek Pátek, Pavel Machan

Lucie Vondráčková

FÁDNÍ TRYLEK

Zmiňovaná a nejen ve světě popu kvitovaná osobitost je této dámě dosti cizí a ani na poli módy svým šatníkem neomamuje. V rámci jejích možností je volba třpytivě vyšívané toalety se zvonovou sukní dobrá, ale dokonalá včetně detailů krejčovského zpracování rozhodně není.

2-

Michal David s manželkou
Autor: Martin Hykl, Marek Pátek, Pavel Machan

Michal a Marcela Davidovi

CIRKUS V PÁRU

On má bílým štepem zdobený oblek, v límci a na manžetách zdobenou košili, o níž kdejaký světský zajisté sní. Ona ležérně pojatou verzi pánského smokingu. A ani jeden nepostrádá lakýrky. Akcent rozvázaného motýlku je skvělý, ale sako mělo být nejen s ohledem na postavu zapnuté. Troufám si konstatovat, že tato, sama o sobě riskantní hra se nepovedla. Byť teoreticky dress code splnila.

4