Tisková konference, často zvaná tiskovka, se vnímá jako pracovní záležitost, kde se představuje jistý podnik, dílo, událost, či sdělují postoje k určité situaci, problému. Společenský dress code zde není striktně daný, řídí se charakterem akce, atmosférou, místem konání.

Formální oděv se většinou neočekává, nicméně kraťasy, modely Hoody sportu, track kreace jsou nemístné. Jde přece o oficiální podnik, oficiální sdělení. Ležérní elegance, městský či byznys styl jsou tedy na místě. Zejména, když se jedná o tiskovky kořeněné populárními tvářemi, na nichž veřejnoprávní Česká televize a komerční TV Prima představily podzimní vysílací schéma, nové trháky programu.

Při pohledu na outfity většiny zúčastněných (oněch krátkých sportovních kalhot s nakládanými kapsami, džínsových bermud, plážových pantoflů bylo víc než dost), se chce říci, že hvězdám obrazovek i šedým eminencím zákulisí showbyznysu, TV byznysu se často nedostává citu pro věc, správných módních instinktů. A osobitost, kreativita, kultivovaný vkus, jsou na české scéně dosti nedostatkovým tovarem. I s ohledem na civilní polohu chybí atraktivnost, která je, měla by být, pro prezentaci tohoto světa, idoly divácké obce povinná.

 

Jitka Čvančarová

Noblesní ležérnost

Jitka Čvančarová
Autor: Blesk/Herminapress.cz

Patřila k  osobnostem, jež svou popularitou ověnčily tiskovku k podzimnímu programovému schéma ČT, neboť se objeví v seriálu Život a doba soudce A.K. v roli psychoterapeutky. Overal, který oblékla, znamená pro plnoštíhlé ženy velké riziko, ale zde dopadla volba na jedničku. Díky luxusní žoržetové látce, dobře řešenému živůtku, délce nohavic nad kotníky a v neposlední řadě i díky kabelce plus střevícům.

Známka: 1

 

Jitka Smutná

Turistické blues

Jitka Smutná
Autor: Blesk/Herminapress.cz

Košilová halena patří k slušivým a nadčasovým kouskům garderoby. Úzké nohavice nad kotníky s ní stylově ladí, ale tyto světlé džínsy příliš atraktivně nepůsobí. Podobně tomu je i v případě vyšlápnutých střevíců. Široký pruh šátku ve vlasech jen utvrzuje v dojmu, že tento outfit je na výlet dobrý, ale na tiskovou konferenci nikoli, byť ji TV Prima pojala jako výjezd autobusem mezi lid.

Známka: 3

 

Sandra Pogodová

Cirkus mimo mísu

Sandra Pogodová
Autor: Blesk/Herminapress.cz

Hvězda nováckého sitcomu Helena, nyní i průvodkyně cestopisným dokumentem Bedekr na ČT, si s image rázné ženy, která má k distingované lady daleko, občas zadá i na poli outfitů. Kalhoty se spadlým sedem a lýtko odhalujícími nohavicemi, barevně vyladěné sandály plus rádoby efektní tílko představují kreaci hodnou Hoody´s Barbie. A úchylné náušnice jen nedostatek citu pro společenskou příležitost puncují.

Známka: 4

 

Tereza Kostková

Křeč v black & white

Tereza Kostková
Autor: Blesk/Herminapress.cz

Zavedená hvězda řady televizních seriálů jako jedna z mála zvolila na tiskovku TV Prima příhodné letní šaty a nohy obula střevíčky na vysokém masivním podpatku. Stylingu nelze nic zásadního vytknout, i když hra black & white, v níž figurují i brýle, působí poněkud urputně. Ostrý kontrast vzoru, atak koketních puntíků by stačil, bílé členění plochy spolu s ramínky a lemem sukně je navíc, jak se říká přes čáru.

Známka: 2

 

Janis Sidovský a Regina Rázlová

Exhibice s přešlapem

Janis Sidovský a Regina Rázlová
Autor: Blesk/Herminapress.cz

Kdysi populární herečka, nyní invalidní důchodkyně na prezentační akci ČT připomněla, že šarm věkem ani životními krizemi na síle netratí. Hladký top s pouzdrovou sukní ve valérech lososu i doplňky dobrý vkus potvrzují. S ním, však jemně válčí známý producent a manažer. Klasický, ležérně elegantní základ je dobrý, ale šle jsou stylově mimo. Krátký rukáv je k nim diskutabilní, torna pře hruď zcela nemožná.

Známka: 3

 

Bára Kodetová

Neobratné podání

Bára Kodetová
Autor: Blesk/Herminapress.cz

Upřednostnila rodinu před kariérou, překonala těžkou osobní krizi, jež se stala předlohou pro jeden z příběhů, jimiž na ČT pokračuje úspěšný cyklus Nevinné lži. Její kreace na téma lady v džínách bohužel působí nudně a provinčně zároveň. Nezáživný top s ozdobou řetízku s přívěskem, jenž je naaranžovaný tak, aby vynikl pásek se sponou Guess plus lodičky hodné zralé dámy… Bohužel tento styling nepřesvědčuje. Chybí mu švih.

Známka: 3

 

Jitka Obzinová

Akt okresního přeboru

Jitka Obzinová
Autor: Blesk/Herminapress.cz

Kdysi zazářila jako válečná zpravodajka ČT, poté vedla politickou diskuzi na Nově. Nyní je šéfkou zpravodajství a publicistiky v TV Prima. Košilkový top, džíny s problematickými zipy na čelních kapsičkách plus hladké lodičky o vytříbeném vkusu rozhodně nesvědčí. Včetně účesu. Tento look paní Obzinové neodpovídá, má kvalitu polévky z taveného sýra od kuchtíka Hrušky, byť Prima vyjela autobusem vstříc lidu.

Známka: 3