Miss – Mister Deaf World je soutěž krásy pro sluchově postižené. Letos se konala již počtrnácté a její slavnostní finále za účasti řady populárních osobností proběhlo na pražském sídlišti Chodov v místním Top hotelu. Skvadra slavných zde byla pestrá, až bizarní – patřily k ní české královny krásy, zpěvačky druhé ligy, moderátorky, ale i ctěná herečka Ljuba Skořepová, z TV seriálů populární Miroslav Etzler.

Byla to prověrka citu pro věc

Někdo oblékl večerní outfit, jiný zvolil formální městskou eleganci, další až příliš velkou, na akci nepatřičnou ležérnost. Herečka Markéta Hrubešová a moderátorka TV zpravodajství Michaela Ochotská obstály v jednoduchých koktejlkách na výbornou. Skvěle vypadal i titulem Muž roku ověnčený, na vozík díky tragickému úrazu upoutaný Martin Zach.

Na svůj věk stále krásná, v módě poněkud opožděná zpěvačka Petra Černocká symbolizovala standard žen, jež milují výprodeje a za parádu nehodlají peněženku ruinovat. Její manžel v bílé košili a vyšisovaných, přívěskem v poutku opatřených džínsech patřil k těm, co to s ležérností, byť snaživě vyfešákovaní, přehnali. Vyfešákovaný byl i herec Miroslav Etzler, který si do antracitového obleku oblékl bílé, zcela nepatřičné triko, jež metalovému lesku kvádra protiřečilo.

Nádor, prdelka a ňadra k nabídce

Největší atrakcí na poli módní podívané, jež k takovým společenským akcím neodmyslitelně patří, se stala Miss ČR 2004, majitelka lékárny Jana Doleželová, která zdobí kdejakou akci, ale hvězdné popularity ve společenských rubrikách image způsobné mladé lady nedosahuje. Tentokrát se však dočkala. Jindy bezkrevně elegantní Doleželová se tzv. odvázala a oblékla rádoby efektní róbu, jež kombinuje dlouhé, jemně nazlátlé saténové pouzdro šatů s korzetovou slupkou rudé vyšívané krajky sahající pod boky, která siluetu vybočením z linky deformuje způsobem evokujícím představu obřího nádoru. A aby toho nebylo málo, tak na druhé straně tuto extravaganci vyvažuje nepochopitelný fábor černého šifonu. Výsledkem je děs, jenž tento šantánový počin v kategorii večerních toalet nominuje na cenu roku za nevkus.

Nevkus za účasti laciné ordinérnosti tradičně puncoval i outfity, v nichž se předvedla Česká Miss 2010 Jitka Válková. Spojení třpytivých, korálkovou výšivkou zdobených minišatů v setu s večerní kabelkou a metalovými bodlinami vyšperkovaných bot, mělo k eleganci nedozírně daleko. A téměř smrtelnou halucinací pak byly broušenými skly poseté, sexy zadeček odhalující denimové šortky ve společnosti pod prsa sahajícího, punk hroty (spolu s botičkami) zdobeného syntetického topu, jehož úchylnost tunil etno náhrdelník s náramky…

Přírodně půvabná, viditelným líčením nepoznamenaná přítelkyně Miroslava Etzlera, Helena Bartalošová, nevkusná rozhodně nebyla. Rozvlátá, ke kolenům sahající cyklámen říza splnila společenský dres code. Poněkud pouťově působivé lodičky se daly přežít - nijak se naštěstí neprosazovaly. Důvod, proč tato plavovlasá žena upoutala, tkví v detailu: V hlubokých ňadra odhalujících průramcích šatů, jež řadě pánů působily pnutí v rozkroku.

Fotogalerie
12 fotografií