Padesátník Pavol Habera a šedesátník Ondřej Soukup představují v SuperStar ctěné profesionály, kteří si k věci řeknou své. Jsou víceméně vtipní, potřebně familiární, ale atraktivními tahouny show, exoty, kteří sledovanost jistí, nejsou. O tuhle roli se pokusila a pokouší Ewa Farna. Nejspíš ji byla režisérem přidělená, což na věci nic nemění.

Ruská ruleta

To ona má (zřejmě musí) být onou živou vodou, elementem, který svou spontánností dodá podniku švih. Bohužel už záznamy z castingů napověděly, že tenhle part je nad její možnosti. Farna je trapná, co tam dělá, reagovala nad temperamentními etudami Ewy znepokojivá řada diváků. A názor mnohých se nezměnil ani v přímých nedělních přenosech, kdy přičinlivě rozvíjela všechna možná atraktivní témata – svou plnoštíhlost, zadek, fakt, že nemá kluka, jenž opepřila koketováním s mužným soutěžícím Štefanem Pčelárem. A stejně tak neváhala dojít na jeviště a spontánně pokleknout před dalším (už vyřazeným finalistou) a poprosit jej o budoucí duet…

Týden od týdne to má Farna ve své exhibici těžší, její kameňáky intelektuální rockerky publikum v aréně nechápe a ona se dostává do slepé uličky. Tam ji dopomohla i skutečnost, že se fešák Pčelár, pro nějž projevila slabost, na prvního máje líbal s další aktérkou SuperStar, Sabinou Křovákovou. A i když Ewa jeho nedělní výkon spravedlivě označila jako mdlý, nicneříkající, mnozí usoudili, že se mu za Sabinu mstí. Že by to bylo tak až tak stupidní? To snad opravdu ne!

Přežije?

Čtenář, tedy spíš čtenářka pod nickem moiaza na článek s titulem „Farna se mstila: Pčelára potopila za pusu s Křovákovou?“ napsal, či napsala: „Kéž by IQ u Evičky vyletělo tak prudce nahoru, jako její pěvecká kariéra. Zatím se zdá, že to její IQ hluboce spinká někde v suterénu.“

Troufám si tvrdit, že intelekt Ewy Farne, která má ambici stát se – i přes úspěšnou kariéru v showbyznysu – doktorkou práv, v suterénu nespinká. Když odhlédneme od jejích replik, kterými se snaží dostát roli v SuperStar a možná své představě o image holky z showbyznysu, jež si na nic nehraje, musíme uznat, že muzice, branži rozumí. Jen si jaksi neví rady. Což je v jejích devatenácti letech pochopitelné. Srovnávat ji s kolegy porotci Soukupem a Haberou, kterým by mohla býti dcerou, by nebylo fér. Ona se prostě veze, čůrá si, jak v rámci metafory říká (ona říká) v emocích do kalhotek. Nechá se oblékat do nemožných outfitů a neprotestuje. Nejspíš proto, že nemá vkus. Nicméně své zadání v SuperStar plní, díky ní se o SuperStar píše a je jedno zda je tématem Pčelár, nebo Farne zadek, stahovací kalhotky, jež vykukují z róby na tělo. Otázkou je, nakolik se dobře placené místo porotkyně na její image v Česku podepíše. Doufejme, že smrtelná střela z roztočeného revolveru popularity nevyjde.