Jen málokterá slečna, které je devatenáct jako Farné, se linií nezabývá. Se zdravým sebevědomím přijímá své tělo takové, jaké je. „Jsem zpěvačka, nikoli modelka,“ říká Ewa na otázky, zda řeší kila, která během posledního roku nabrala.

A také dodává, že potřebuje energii na koncerty, studium práv, vzdělávání se. Nehodlá hladovět, ničit se anorexií a vypadat jako kostra potažená kůží. Asexuální ramínko na šaty. Raději bude festovní holkou krev a mlíko s bujnými ženskými vnadami. Ty ostatně muže vzrušují víc, než vyhublé děvenky…

Nic proti této teorii Farné. Je pozitivním, zdravě smýšlejícím a zatím únosně vykrmeným protikladem všem přiznaným i utajovaným anorektičkám. A ta celulitida před dvacítkou? Tu přece kdekdo, i ty hubené mají…

Nicméně pár sporných momentů postoj Ewy má. Jestliže se vskutku svou tajlí nezaobírá, tak proč o ni stále v SuperStar mluví? Při každé příležitosti sarkasticky komentuje svou zadnici, kila, festovní figuru? Člověk, který je s váhou, mírami spokojený, tak na ně nemyslí, neřeší, nenapadne jej o nich konverzovat.

Takže co?

Chce být snad Ewa ujišťovaná o sexy přitažlivosti svých křivek? Je to její způsob boje proti kultu štíhlého těla, ničivým poruchám příjmu potravy? Pokud ano, tak jej vede poněkud křečovitým a nešťastným způsobem. Stejně jako si nemotorně vede v postoji nezadané, roztoužené, správně romantické holky. Její rádoby vtipné, rádoby sebeironií vyšperkované repliky jsou spíš hodny slečny Neukojené. Je to škoda, protože komentáře Ewy k výkonům soutěžících sedí, Farna ví a branži rozumí.

Možná se tak zpěvačka chová na radu režiséra, který chce dodat pořadu větší atraktivitu pro masy. Zejména, když zbývající porotci jsou seriózní pánové. Ale to na konečném dojmu nerozhoduje. Stejně jako fakt, že Farnou nejspíš na přenosy SuperStar parádí stylista, který její zatím nijak vytříbený vkus minisukněmi, upnutými kalhotami, hlubokými dekolty s napěchovanými ňadry plus botami na platformě rozhodně nekultivuje. Tyto uniformně drzé outfity, které mají k první lize showbyznysu hodně daleko, vyznívají na lepém těle s až příliš nalíčenou tváří o to víc lacině. Na rozdíl od hubených asexuálních ramínek dostávají příchuť ordinérnosti.

A jak dál?

Tohle všechno by si měla Ewa Farna uvědomit, když tvrdí, že není modelka, nýbrž zpěvačka. Protože všichni dobře víme, že v showbyznysu samotný talent, jenž bezesporu má a prokázala, nestačí. Stejně jako krásná tvář, kterou vlastní. Podstatný je šarm, charisma, image. Schopnost stát se pro jiné atraktivní ikonou. SuperStar jí tuhle možnost vůči široké veřejnosti dává, ale ona ji zatím neproměňuje. Obepnutý zadek z ní českou Jennifer Lopez neudělá a její proklamace rockerky nad věcí rovněž ne.

Fotogalerie
4 fotografie