Simona ostatně z diskuze nevynechala ani pány, jimž v souvislosti s Marešovým homelless modelem položila otázku: „A co vy muži? Je tohle váš styl? Tím měla na mysli vytahané teplákové kalhoty od Dolce &Gabbana, leopardí kotníčkové tenisky (Christian Louboutin), pletený kabátek (Diesel). To vše doplněné pro Leoše charakteristickou hobo čepicí stejné značky a pro mužský šatník nezvyklým měkkým vakem od Burberry, jehož cena čítá plat kuchařky za devět měsíců…. Ano, takový byl (i bez okatě vystavených luxusních hodinek více než sto padesát tisíc čítající) ohoz, v němž moderátor pózoval pro kalendář jisté myčky v doprovodu letušek před malým tryskáč zřejmě měl vizi velkého kosmopolitního světa, jízd za hranice snů umocnit.

Faktem je, že oblečení Mareše, které se stalo tématem kritiky už na sklonku podzimu, kdy jej v této diskutabilní parádě paparazzi zachytili na luxusní Pařížské ulici v Praze, se konceptu průměrného, dosti kýčovitého snímku bez nápadu vymyká. V tomto se s míněním Krainové zcela shoduji a jako většina na facebooku diskutujících lidí cítím jisté rozpaky nad módní image Leoše, kterou mu na tělo dělá homosexuální stylista Filip Vaněk, jenž naturel klienta nerespektuje a jeho garderobě udává podobu vlastní skříně a dokonce ji v tomto outfitu překlápí do brázdy zženštilosti mnohem víc, než by si sám kdy dovolil. Vlastně vůbec chtěl. A to je špatně. Stejně jako fakt, že se macho Mareš nevzpouzí.

Bez emocí

Někdo by mohl namítnout, že si Krainová na facebooku přes Mareše vyřizuje účty s Filipem Vaňkem, který jí před pár lety dělal stylistu, profesionální rozchod s ní neunesl a v rámci zraněné ješitnosti se to snažil Simoně opepřit. Jenže tahle domněnka je dost lichá – on i ona tuhle minulost neřeší, jsou jinde, čas hrany ohladil.

Na scéně zbývá jen průměrného barvotisku hodný a špatně stylisticky pojednaný snímek z kalendáře a podivný symbol světoběžníka v podobě hogo fogo pobudy, který v honbě za trendy ztratil identitu, přitažlivou osobitost. Místo Jamese Bonda je tu jakýsi vzrostlý usměvavý skřítek. Sen o chlapském X Faktoru dostal těžké trhliny. Proč si to Mareš neuvědomuje? To snad tolik podléhá Vaňkovi, nemá názor, dobré instinkty? Neví, že plané otroctví trendům erotickou přitažlivost nezaručuje? Možná i ty letušky na snímku se v duchu ptají: A kde je ten Bond?