Na Hradě bojovalo o postup do světového finále osm Češek a stejný počet Slovenek. Gala večer moderoval Leoš Mareš, který ostatně má na modelky slabost. Před současnou přítelkyní Petrou Faltýnovou, do níž se - jak kdekdo tvrdí - třeskutě zamiloval, si mimo jiné dal i několika měsíční románek s ambasadorkou Schwarzkopf Elite Model Look pro Slovenskou republiku, Michaelou Kociánovou, která je mimochodem oblíbenou modelkou ikonické matky punku, extravagantní Britky Vivienne Westwood, jejíž haute couture modely kolekce Gold label večer kořenily a jejich přehlídka dodala akci exkluzivní punc.

Exkluzivní byly i toalety českých topmodelek mezinárodního věhlasu, jež se ve Španělském sále zjevily. Včetně ambasadorky podniku, Táni Kuchařové, která vystřídala Simonu Krainovou, s níž se ředitel Elite pro Česko a Slovensko, Saša Jány, za dramatických okolností před časem rozešel. A snažily se i ve společnosti frekventované hvězdičky jakými jsou Agáta Hanychová, či Nikol Moravcová. Bez ohledu na to, zda kreace byly z některého značkového butiku zapůjčené, nebo pocházely z vlastního šatníku.

Akce hodná zednářů

Hvězdami showbyznysu ani politiky se to tentokrát na Hradě nehemžilo. Výjimkou byla zpěvačka Dara Rolins, jež se těší pověsti módní ikony. A také herec, muzikant a vášnivý hráč golfu Ondřej Havelka, jehož dcera se probojovala do finálové osmy. Zkrátka tohle byla dost uzavřená akce - pro vítězku iniciace (uvedení) do světa vrcholového modelingu, němž dívky sní. Ostatně kvůli němu se především hlásí i do soutěže Česká Miss, byť nároky na ní jsou diametrálně jiné, než na modelku. Což řada děvčat stále nechápe a pořadatelé soutěží o korunku královny krásy je v tomto omylu nechávají žít.

Zatímco Miss by měla ztělesňovat krásnou, pokud možno vyhraněnou, empatií obdařenou osobnost, od modelky se nic takového nepředpokládá. Jak bývalé vítězky Elite Model Look Cindy Crawford, Gisele Bündchen či Linda Evanglista poznamenaly, modelka je produktem továrny na iluzi. Musí být tvárná, měnit podle potřeby tvář. Tomuto požadavku také odpovídaly dívky ve finále soutěže. Většinou Lolity se zvláštním nesdělitelným kouzlem, jímž svět modelingu ztrátu bezstarostného dospívání kompenzuje slávou a s ní spojenými luxusními příjmy.

Schwarzkopf Elite Model Look dal do tohoto, z potřeby iluze profitujícího světa nahlédnout a hosté, jež se jeho galavečeru zúčastnili, této atmosféře plus mínus svými outfity dostáli.

Fotogalerie
11 fotografií