Hodnocení slavných žen se týkalo kreací, jimiž se dámy prezentovaly na společenských party. Koktejlek i velkých toalet. Tu měla i Michell a byla dílem slavné návrhářky Very Wang. Její kobaltová, linii těla vykreslující a od kolen rozvolněná róba představuje klasiku v dobrém slova smyslu. Klasiku, jež křivkám první dámy USA svědčí. Otázkou už je volba barvy a také výběr náušnic. Možná měly být nenápadné a dominantním šperkem mohl být náhrdelník.

To, co předvedla manželka prezidenta Spojených států je zkrátka dobrý standard. Standard, z nějž se nohy nepodlamují. Zdá se, že snaha udělat z Michelle Obama druhou Jacqueline Kennedy, k níž ji leckterá média poněkud bizarně (každá byla zcela jiným typem ženy) přirovnávala už při inauguraci Obamy, trvá. Byť prvotní euforie z jeho charisma u leckterých Američanů poněkud opadla.

Luxus s vlečkou nudy

Více či méně rozpačitě lze vnímat i výběr řady dalších, v top ten umístěných slavných žen. Obecně lze říci, že hodnocení magazínu Vogue je poněkud, jak se říká, při zdi. Tahle módní hitparáda preferuje střízlivou lady eleganci, jejíž prezentaci mnohdy schází sexy šťáva, pikantnost jemné provokace a glamour dramatičnost, která má velké večery kořenit.

Příkladem je módní ikona Sexu ve městě, Sarah Jesicca Parker, jež skončila pátá a stala se nezáživným, veskrze neinspirativním věšákem mnoha luxusních značek. Kabátem od Valetina počínaje, lodičkami od Blahnika konče. Dost nepochopitelné je i osmé místo modelky a herečky jménem China Chow. Její kreace od Nicolas Ghesquière pro zn. Balenciaga je sice jedinečná, botičky od ikonického Christiana Louboutina hvězdnost pečetí, ale China tuhle jízdu nezvládla. Není na ní zkrátka typ.

Půvabná kráska, herečka Anne Hatway (Deník princezny, Ďábel nosí Pradu) svou druhou pozici v kreaci od Giambattista Valli a střevíčcích Yves Saint Laurent stoprocentně obhájila. Stejně tak třetí, v modelu Louis Vuitton oblečená Miranda Kerr – jedna oveček stáje Victoria´s Secret a žena hollywoodské hvězdy Orlanda Blooma zároveň. A nutno se zmínit i o čtvrté ikoně: Lauren Saint Domingo, která v rudé kombinéze zn.Valentino a botičkách Alexander Wang zředila stojaté módní vody deseti (podle magazínu Vogue) nejlépe oblékaných žen.

Fotogalerie
6 fotografií