Zpěvák Martin Chodúr o svém soukromí zásadně nemluví, rozhovory téměř nedává, jeho odpovědi na kladené otázky jsou plné frází a mlhavé. Změna, kterou za dva roky od vítězství v populární SuperStar prošel, je nesmírná. I když podstata nijak charismatického, poněkud nemotorného chlapce s těžkým zadkem, jenž omamuje zlatem v hrdle, zůstává. Jen teď nosí kvádro, ukrajinských mafiánů hodná saka z kůže, místo tenisek obouvá salónní polobotky a na ruce má zlaté Rolexky. Po svém boku pak o šestnáct let starší ženu. Schopnou manažerku, milionářku Ivonu. Může snad ona za to, že Martin vyměnil úžasné mládí za luxus fotříka?

Vypasené břicho jako známka pohody?

Osmatřicetiletá Ivona Selníková si zkrátka domů pořídila mladičkého Toma Jonese v malém českém vydání. Na oplátku se mu stala matkou, učitelkou, kultivující milenkou. Objevil s ní drahé restaurace, sexuální vášeň, život v přepychu. Stal se napomádovaným elegánem s výrazem blazeovaného podnikatele.

"Našel jsem si přítelkyni, kterou velmi miluji. To je pro mě důležitější než výhra v SuperStar. Jsem s ní moc rád," řekl několikrát Chodúr na adresu vztahu s Ivonou, s níž se před několika měsíci na Floridě zasnoubil.“ A v jednom ze skoupých rozhovorů, které poskytl, se nechal v Blesku slyšet, že své lásce každý den zpívá. Složil pro ni několik písniček. Selníkové osobitost a ženskost jsou pro něj maximálně inspirující...

Na otázku šestnáctiletého věkového rozdílu pak prohlásil: „Věřím, že každý potká v životě jen jediného člověka, který je pro něj ten pravý. A to jistě není otázka věku. Na to máme s Ivonkou stejný názor. Navíc průměrný věk mého úzkého okruhu přátel se v průměru pohybuje kolem čtyřiceti let.“

Výsledkem tohoto poněkud předčasně nabytého, s nirvánou hraničícího klidu je jednadvacetiletý pantáta, jemuž z pozdních večeří v prominentních restaurantech roste panděro. A jistě mu vyvařuje i Ivonka. Starší partnerky to často u svých milenců praktikují. V domnění, že vypaseného kohouta se znaky kapouna jiné slepice tolik svádět nebudou.

Fotogalerie
24 fotografií

Na vysoké noze s královnou

Možná si mnozí pamatují na krátkou reportáž, návštěvu u Chodúrových rodičů, která se v SuperStar v rámci soutěže odvysílala. Obyčejní lidé žijící v jednom z ostravských paneláků pyšní na to, co syn dokázal... Obyčejně působila i Martinova dívka Míša, vypadající jak mamina. To jistě nahrálo sympatiím, které veřejnost vůči Chodúrovi chovala. Obyčejný kluk, jenž tancuje jak medvěd, zase jednou dokazuje, že americký sen občas funguje.

Martin Chodúr soutěž vyhrál, stal se super star. I když kdekomu muselo být jasné, že tvořivým, vlastní výraz hledajícím muzikantem, nikdy nejspíš nebude. Zůstane interpretem Toma Jonese a zpěvákem jiných stylově podobných songů. Také se dalo předpokládat, že svět showbyznysu zamává vztahem s přítelkyní Míšou a bude jen otázkou času, kdy ji vymění za jinou, společensky atraktivnější děvenku. To se také stalo, ale že se Martin bezhlavě zamiluje do výrazně starší lady, asi nikdo nečekal.

Láska se s rozumem neslučuje, ale přesto jistou logiku tento věkově nerovný vztah mladého začínajícího zpěváka a movité manažerky kosmetického gigantu, má. Ivona Selníková otevřela Chodúrovi dveře do velkého světa, po němž ve svém ostravském pokojíčku toužil. A přidala sex zkušené ženy. Kdo by odolal?

Post skriptum

„Vaše přítelkyně rozhodně netrpí nouzí… Máte rád luxus,“ zeptal se před pár měsíci Martina Chodúra deník Blesk. A on odvětil: „Pro mě je luxus prožít každý večer doma s mou partnerkou při sklence dobrého sektu a při poslechu kvalitní hudby...“

Proboha, takhle se chová normální jednadvacetiletý kluk, který by měl spíš toužit vyrazit do světa? Udělat v něm revoluci, svádět ženské někde v klubu a popíjet v něm tequilu. Co vlastně myslí tou kvalitní hudbou v doprovodu bublinek Moët Chandon? Příběh pečlivě učesaného Martina Chodúra je opravdu smutný. V náručí osudové ženy a s Rolexkami na ruce se vzdal mládí. A to je vždycky škoda. I když on to tak nevnímá.